La CUP-PC vol que es prohibeixi l'ús de pistoles elèctriques Taser a la Policia Local


  • Comparteix:

Una pistola elèctrica apuntant l'objectiu / Foto: ACN

Una pistola elèctrica apuntant l'objectiu / Foto: ACN

La CUP-PC proposarà al proper ple que Sant Cugat prohibeixi la incorporació i la utilització de pistoles elèctriques Taser als cossos policials i als funcionaris encarregats de la custòdia de persones privades de llibertat. La moció dels cupaires reclama que l'Ajuntament es comprometi a no comprar mai material d'aquestes característiques i que treballi per a la seva prohibició.

Segons el grup municipal, la Policia Local de Sant Cugat ha manifestat la voluntat d'incorporar aquest tipus d'armament en un futur. Concretament parlen d'un equip de protecció individual que inclogui elements de seguretat com Tasers.

El regidor de la CUP-PC Ramon Piqué ha destacat que hi ha informes que avalen que aquest tipus de pistoles són lesives.

Ramon Piqué

Són armes que són lesives contra la integritat física de les persones i no haurien de ser utilitzades. Hi ha informes que evidencien que sí que hi ha perill amb les armes.


El text també insta a demanar a la Generalitat de Catalunya que retiri de forma immediata aquestes armes als cossos policials que les tinguin incorporades en les dotacions armamentístiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.