El CASC crida a l'objecció fiscal a la despesa militar


  • Comparteix:

La campanya vol reduir la despesa en activitats militars / Foto: objecciofiscal.org

La campanya vol reduir la despesa en activitats militars / Foto: objecciofiscal.org

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) crida un any més a l'objecció fiscal per evitar la despesa militar. Es tracta d'una acció pacífica de desobediència civil que consisteix a aprofitar la declaració de la renda per desviar diners cap a projectes solidaris i en favor de la pau. L'acció, que duu per títol 'Contra les guerres, fes objecció fiscal', té com a finalitat última eliminar els exèrcits mitjançant una reducció progressiva de les despeses militars, segons el col·lectiu.

El moviment antimilitarista proposa aprofitar la casella 543 del document per declarar uns diners que, prèviament, s'hagin destinat a una organització que promogui els valors de la pau, la solidaritat i la cooperació. Com explica el membre del CASC Xabier Araujo, molts objectors utilitzen la xifra simbòlica de 84 euros, en record d'una campanya de fa uns anys que posava de manifest que eren 84 els 'països més perjudicats pel deute extern'. Tot i això, la quantitat a declarar és opcional.

Xabier Araujo

Fer servir la casella 543 és perquè ens retornin el mateix valor que, prèviament, hem destinat a una organització que promogui uns valors que no són els del ministeri de Defensa.


L'objecció fiscal és una campanya de desobediència civil i, com a tal, forma part de la política de la 'no violència', segons el col·lectiu. Com explica Araujo, es tracta d'una pràctica que no està penada.

Xabier Araujo

Això és una pràctica paralegal. No hi ha cap mena de legislació que expliciti que està prohibit fer objecció fiscal. Simplement, quan ho veuen, miren cap a una altra banda i no ens multen.


A banda d'omplir la casella 543 de la declaració, aquells objectors que ho desitgin poden adjuntar una carta de denúncia que es pot trobar al web del col·lectiu, al de Cal Temarari i al portal Objecciofiscal.org.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.