C's proposa un cens de l'ADN dels gossos de Sant Cugat per lluitar contra els excrements


  • Comparteix:

Un moment de la roda de premsa

Un moment de la roda de premsa

Ciutadans portarà una moció al ple d'aquest mes per demanar que es creï un cens de l'ADN dels gossos de Sant Cugat per evitar que els seus propietaris abandonin els excrements. Segons el partit a la ciutat hi ha un miler de gossos censats tot i que es calcula que n'hi ha més de 10.000. La mesura vol fomentar el civisme i ser útil en casos d'abandonament, maltractament i accidents vinculats amb aquests animals.

La regidora Munia Fernández-Jordán explica quin és l'objectiu de la proposta.

Munia Fernández-Jord

Volem eradicar les caques de la via pública tant de voreres com dels parcs infantils.


Segons la formació, la presència d'excrements a la via pública representa un perill per a la salut d'infants i col·lectius especialment vulnerables com gent gran i embarassades.

El regidor de C's Sergio Blázquez ha explicat que el cost de cada anàlisi és d'uns 18 euros que hauria d'assumir el propietari del gos en el cas que estigués censat. Pel que fa als costos que suposaria implantar la mesura, la moció recull que, durant els primers sis mesos d'entrada en vigor de l'ordenança i per fomentar la implementació, l'Ajuntament abonaria al propietari del gos el 100% del cost de la prova d'ADN.

El text també insta l'Ajuntament a reforçar les campanyes de conscienciació i sensibilització dirigides als propietaris de gossos.

La iniciativa s'està implantant a ciutats com Tarragona i Cadis i a països com Itàlia, França i el Regne Unit. Segons C's, s'han reduït al voltant d'un 80% les defecacions de gossos a la via pública i a les zones de joc infantil en aquests indrets. Pel que fa a les zones perifèriques, els estudis apunten a una reducció d'un 60% dels excrements.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.