El santcugatenc Guim Pros dimiteix del secretariat nacional de la CUP amb cinc membres més


  • Comparteix:

Guim Pros es una imatge d'arxiu

Guim Pros es una imatge d'arxiu

El santcugatenc Guim Pros ha presentat la dimissió irrevocable del secretariat nacional de la CUP juntament amb cinc membres més. En una carta, el grup denuncia 'la manca de democràcia interna' i fa autocrítica del paper que ha jugat la formació anticapitalista en la investidura de Carles Puigdemont i en la negociació dels pressupostos de la Generalitat.

A la carta, alerten d'actituds 'sectàries i maquiavèl·liques' que han 'impregnat' aquests dos episodis de la política catalana. Segons el text, les eleccions de la direcció del partit han 'allunyat' la formació de l'estratègia independentista que havia assumit 'pragmàticament'.

Els signants opinen que les persones que des de fa un any integren el secretariat nacional no han estat 'capaces de revertir la inoperativitat expressada pel secretariat nacional anterior' i, per tant, se senten 'corresponsables de la situació'.

Els dimissionaris assenyalen, això sí, que no es tracta de cap 'batalla entre sectors' sinó d'un exercici d'autocrítica. El col·lectiu destaca l'episodi en què 'una part del secretariat nacional ha emprat l'oficialitat de la CUP per difondre el seu relat respecte a la renovació de l'òrgan'.

La carta i les dimissions arriben després que aquest dimecres es donés a conèixer que la CUP dissoldrà el secretariat nacional dilluns de la setmana que ve i convocarà eleccions internes. Segons un comunicat dels cupaires, fa mesos que es treballa per renovar la seva direcció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.