El ple reinicia els tràmits per declarar de nou Torre Negra sòl no urbanitzable després de la sentència del TSJC


  • Comparteix:

Imatge del sector de la masia de Torre Negra

Imatge del sector de la masia de Torre Negra

El ple municipal ha iniciat aquest dilluns la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que ha de garantir la protecció de Torre Negra, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar la classificació de bona part del sector com a sòl no urbanitzable ordinari. Amb el tràmit, l'Ajuntament vol atorgar de nou aquesta condició a l'espai, però ho ha de fer sense incloure en l'expedient l'informe ambiental que ha propiciat aquesta sentència.

ESCOLTA-HO

El tràmit també serveix per denegar l'últim Programa d'Actuació Urbanística (PAU) de Núñez i Navarro i ratificar el recurs de cassació presentat per l'Ajuntament contra aquesta darrera sentència. Tots els grups han donat suport a l'estratègia iniciada pel consistori, tret de C's i el PP, que s'han abstingut.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha reiterat la urgència i necessitat d'iniciar aquest procediment per garantir la voluntat del municipi de protegir el sector de Torre Negra.

Damià Calvet

Per mantenir la voluntat de la ciutat d'evitar que Torre Negra sigui urbanitzable: recurs contra la sentència, inici de la modificació del PGM i evitar que el PAU prosperi.


L'equip de govern (Convergència), la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC han donat suport a aquesta nova estratègia de defensa, que preveu tornar a declarar Torre Negra com a sòl no urbanitzable i recórrer la darrera sentència que anul·la aquesta condició. Tot i així, alguns grups municipals han expressat la preocupació per si el municipi no se'n surt. És el cas del PP i C's, que s'han abstingut. La regidora de C's Munia Fernández-Jordan ha llençat un advertiment.

Munia Fernández-Jordan

Si els tribunals diuen que una part de Torre Negra és edificable ens trobarem amb una quantittat d'indemnitzacions que ens deixaran en fallida i tots en serem responsables.


Arran d'aquesta reflexió, el tinent d'alcalde d'Urbanisme ha recordat que cap tribunal s'ha posicionat sobre possibles drets compensatoris dels propietaris. Calvet també ha avançat que es reunirà amb l'Associació de Propietaris de Torre Negra, on no s'inclou Núñez i Navarro, per reprendre el diàleg.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.