Sant Cugat té una nova ordenança per regular el mosquit tigre


  • Comparteix:

Les taques blanques són un dels trets identitaris del mosquit tigre / Foto: Santcugat.cat

Les taques blanques són un dels trets identitaris del mosquit tigre / Foto: Santcugat.cat

El ple municipal ha aprovat una nova ordenança per combatre i controlar la població de mosquit tigre a Sant Cugat. La proposta recull, sobretot, mesures per evitar que hi hagi acumulacions d'aigua estancada, el lloc idoni per a la proliferació d'aquest insecte. El text, a més, preveu sancions per a aquelles infraccions de la nova norma que aniran dels 200 als 3.000 euros segons la gravetat. Tots els grups han donat suport a la iniciativa, tret d'ERC-MES i el PSC, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

L'ordenança sorgeix arran de l'aprovació d'una moció de C's que va esdevenir institucional que demanava que s'evitessin focus de cria d'aquest animal a l'espai públic i a fer una campanya informativa de sensibilització i educació.

Sant Cugat és la primera ciutat on es va identificar aquesta espècie d'insecte el 2004, però la població s'ha pogut controlar a través de mesures preventives i d'accions d'extermini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.