Sant Cugat defensa que la Generalitat gestioni el 0,7% de l'IRPF per a finalitats socials


  • Comparteix:

Edifici de l'ajuntament

Edifici de l'ajuntament

El ple de Sant Cugat defensa que la Generalitat pugui gestionar el 0,7% de l'IRPF per a finalitats socials. El posicionament és fruit d'una moció original d'ERC-MES amb el suport de Convergència. ICV-EUiA i el PSC que arriba després que el Suprem rebutgés que les autonomies repartissin aquest percentatge entre les entitats del Tercer Sector. Tot els partits hi han votat a favor, tret de C's, que s'ha abstingut, i del PP, que s'hi ha oposat.

ESCOLTA-HO

Això, segons els grups que han presentat la moció, va implicar que l'any passat els catalans van aportar el 25% dels fons de tot l'Estat i, després de la gestió de l'executiu espanyol, només van rebre el 13,9%. En xifres absolutes, les entitats socials catalanes van deixar d'ingressar 20 milions recaptats a Catalunya.

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha defensat la moció.

Èric Gómez

Cal denunciar que hi ha entitats que només tenen seu a Catalunya i en surten molt perjudicades.


La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials catalanes, ha rebutjat la sentència del Suprem. El col·lectiu ha exposat que suposarà que una seixantena d'entitats socials catalanes quedin excloses de la recepció de fons de l'IRPF, ja que el model actual limita la distribució d’aquests ajuts a les entitats que siguin d'àmbit estatal.

Tot i això, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha elogiat la reforma estatal.

Álvaro Benejam

L'Estat està regulant bé aquest aspecte.


La moció també subratlla que 13 sentències del Suprem i del Tribunal Constitucional reconeixien que les comunitats autònomes tenen la competència exclusiva per fer assistència social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.