Sant Cugat no aplicarà els acords de la Lliga per la Laïcitat


  • Comparteix:

Assistents a una missa

Assistents a una missa

L'Ajuntament no s'acollirà als acords de laïcitat que, en el seu moment, van pactar la Generalitat i la Lliga per la Laïcitat per separar qualsevol manifestació religiosa dels actes propis de gestió i representació municipal. Amb l'exclusió de la missa de la programació de la Festa Major com a teló de fons, la moció del PSC no ha prosperat. La proposta ha rebut els vots a favor de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, l'abstenció de C's i els vots contraris de Convergència i el PP.

ESCOLTA-HO

L'acord data del 2004 quan la Lliga per la Laïcitat, formada per diversos sindicats, la Federació d'AMPA de Catalunya i entitats de l'àmbit educatiu, va signar-lo amb la Generalitat. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha situat el debat en la presència de la missa en la programació de la Festa Major.

Pere Soler

Instem a la separació de la missa de Festa Major i també en altres termes que promovem. L'objectiu és que aquest estat deixi de ser aconfessional per ser laic.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat el caire 'popular' d'aquest acte a l'església de Sant Pere.

Mercè Conesa

És lliure per a tothom anar o no a la missa de Festa Major. És un acte tradicional i la Festa Major no seria igual.


C's s'ha abstingut en entendre que els acords de la Lliga per la Laïcitat és una excusa per eliminar la missa de Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.