Sant Cugat congelarŕ les aportacions a l'ACM si no esclareix l'adjudicació d'un contracte


  • Comparteix:

Edifici de l'ajuntament / Foto: Localpres

Edifici de l'ajuntament / Foto: Localpres

Sant Cugat congelarŕ les aportacions a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) mentre l'entitat municipalista no esclareixi l'adjudicació d'un contracte a dues persones vinculades amb CDC. Ho ha acordat aquest dilluns el ple municipal a través d'una moció d'ICV-EUiA, C's, ERC-MES i el PSC que també ha rebut el suport de la CUP-PC i el PP. Convergčncia hi ha votat en contra en considerar que l'acord es basa en indicis sense tenir en compte la presumpció d'innocčncia.

ESCOLTA-HO

El text insta l'ACM a aclarir l'adjudicació del contracte de 749.000 euros a una empresa controlada per dues persones vinculades a CDC i a depurar-ne responsabilitats. Segons 'El País' i tal com recull la moció, aquest concurs ha estat poc transparent, ja que beneficia l'empresa Vectorcat, controlada pels antics cŕrrecs del partit Ramon Llastarry i Josep Recaredo Vidiella.

El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha qualificat de 'molt greus' aquests fets, tot i no ser ilˇlegals.

Ramon Gutiérrez

Aquestes informacions són greus i per aixň proposem la congelació mentre no s'esclareixin els fets. Sabem que ens diran que no és ilˇlegal, perň no denota una bona praxis.


És una visió compartida per la resta de grups, que han donat suport a la proposta i que han defensat la necessitat d'actuar amb una actitud exemplificant. Tot i aixň, Convergčncia hi ha votat en contra i ha lamentat que la moció se centri en uns fets que són indicis, com ha criticat la portaveu del grup municipal, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

No entenem com una moció amb un indicis arriba a aquest ple, amb uns indicis. Que som jutges? És una entitat representativa del món local


Paraira ha concretat que l'Ajuntament ha demanat ja explicacions a l'ACM i ha recordat que cap dels partits amb representació a l'executiva de l'entitat municipalista ha impugnat el concurs.

Moment tens
En el debat d'aquesta moció s'ha viscut un moment tens quan el portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha insinuat que CDC de Sant Cugat juga amb les irregularitats sense sobrepassar la legalitat vigent.

Discussió

Moment de la discussió.


L'alcaldessa, Mercč Conesa i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damiŕ Calvet, han sortit en defensa de l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o ilˇlegal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancelˇlar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.