El Consorci del Parc del Collserola rebutja el pas de la MAT i les activitats militars a la serra


  • Comparteix:

Sant Cugat té un 40% de massa forestal / Foto: Viquipèdia

Sant Cugat té un 40% de massa forestal / Foto: Viquipèdia

L'Assemblea del Consorci del Parc de Collserola ha aprovat aquest dilluns rebutjar el pas per la serra de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) i el desenvolupament d'activitats militars a l'àmbit. És un posicionament que arriba després que el ple de Sant Cugat també es pronunciés en aquest sentit amb l'aprovació de dues mocions el 2014 i el 2011, respectivament.

El 2007, Barcelona va patir durant l'estiu episodis de manca de corrent elèctric a algunes zones. Red Eléctrica Española, propietària de la xarxa de distribució, va fer públic que la resolució de situacions futures passava per la construcció de diferents connexions entre centrals elèctriques amb línies de corrent de Molt Alta Tensió (MAT) a 400.000 volts de tensió.

Un dels trams de MAT projectats unia les estacions elèctriques de Sant Just Desvern i la de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta connexió va rebre, llavors, el nom de la MAT de Collserola, ja que es proposava travessar el parc natural. Aquest dilluns, el Consorci del Parc de Collserola ha reiterat l'oposició al projecte i ha emplaçat el futur ministeri de Medi Ambient espanyol a declarar l'impacte ambiental de la totalitat de la línia proposada, tal com van fer tots els partits del ple de Sant Cugat, tret del PP. Actualment, el govern espanyol manté com a projecte la línia, però en la previsió d'infraestructures a abordar partir del 2020.

En paral·lel, el Consorci del Parc de Collserola també ha servit per aprovar una resolució de rebuig a les activitats militars a l'àmbit de Collserola a causa del caràcter de la serra com a espai d'oci, lleure i activitat física. El 2011, el ple de Sant Cugat va instar el consorci a no autoritzar aquestes pràctiques arran d'una moció de la CUP i el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), esmenada per CiU i amb el suport de la resta de formacions, tret del PP. Mesos després, el consorci va negar tenir potestat jurídica per impedir la presència de l'exèrcit espanyol sempre que no malmetessin l'entorn ni afectessin els visitants. Cinc anys després, l'ens es compromet a emprendre les accions necessàries per no autoritzar més pràctiques militars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.