Convergència torna a buscar el suport del ple als encausats pel 9N


  • Comparteix:

Imatge de les votacions el 9N

Imatge de les votacions el 9N

Convergència porta de nou al ple municipal una moció en suport als encausats pel procés participatiu del 9N, després que el jutge hagi tancat la instrucció del cas i hagi desestimat la petició d'arxivament de la causa. La moció també critica l''escassa qualitat democràtica' de l'Estat espanyol i referma el compromís del consistori amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur.

El text torna a donar suport a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta del govern Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau a més de Francesc Homs com a investigat en aquesta causa. A més, lamenta l'ús partidista de l'Estat de les institucions judicials i que 'emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics'. Per això la moció promou que els ajuntaments enviïn una carta de protesta per demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i al Tribunal Suprem (TS) que arxivi les causes obertes.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat per què el seu partit insisteix en formalitzar aquest suport.

Damià Calvet

Ho lamentem. Creiem que s'hagués pogut arxivar la causa, però l'Estat ha optat pel judici. És una prova de poca qualitat democràtica.


El ple municipal ja va expressar aquest mateix suport l'octubre passat amb una moció que va sumar els regidors de la CUP, ERC-MES i ICV-EUiA. El regidors de Procés Constituent i del PSC es van abstenir, mentre que el PP i C's hi van votar en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.