La Generalitat anuncia que l'edifici de l'IES Sant Cugat no es tindrà a punt fins el setembre del 2005


  • Comparteix:

El Pla Quadriennal del departament d'Educació preveu també, a mig termini, un cinquè institut

El Pla Quadriennal del departament d'Educació preveu també, a mig termini, un cinquè institut

Les obres d'adequació de l'edifici del Pla i Farreras, on s'ha de traslladar l'IES Sant Cugat, s'enderrereixen i no estaran enllestides fins al setembre de l'any que ve. Així ho ha explicat el director de Serveis Territorials d'Educació a la comarca, Eduard Galceran, que s'ha compromès a fer una actuació de xoc perquè aquest darrer curs, a l'edifici provisional, sigui el més confortable possible per professors i alumnes.

Després de llargues reivindicacions per part de professors, pares i alumnes, les obres d'adequació de l'edifici del Pla i Farreras ja compten amb una partida de prop d'un milió d'euros en els pressupostos de la Generalitat per al 2004. Això permetrà convertir aquest edifici en la seu definitiva de l'IES Sant Cugat.

Tot i això, les obres, que en principi s'havien de fer de forma gradual per permetre el trasllat esglaonat d'alumnes, no acabaran fins al setembre del 2005.

Eduard Galceran ha lamentat la situació que estant patint alumnes i professors, però ha reiterat que es tracta d'una situació heretada de l'anterior executiva de CiU. Ara, el seu compromís és aconseguir que aquest darrer any a les instal·lacions provisionals sigui el màxim de confortable, i vetllar perquè les obres puguin estar a punt pel setembre del 2005.

Eduard Galceran

Farem una intervenció de xoc en les actuals instal·lacions. Aquesta és una situació heredada, i intentarem que això estigui enllestit al setembre del 2005.


D'altra banda, segons el Pla Quadriennal que s'ha elaborat des d'Educació per a la nostra comarca, i que està pendent de rebre l'aprovació definitiva, la nostra ciutat comptarà també, en pocs anys, amb un nou centre de secundària. Galceran ha apuntat que la planificació futura per a Sant Cugat preveu nous instituts i nous centres de primària.

Eduard Galceran

Ja hi ha previst un cinquè institut, però no de forma imminent. Nosaltres ens hem de reunir amb l'Ajuntament per acabar de parlar de la planificació.


Segons aquest Pla Quadriennal, la previsió per al conjunt del Vallès Occidental és de construir 39 equipaments nous entre infantil, primària i secundària, i fer també 50 obres d'adequació i ampliació d'edificis ja existents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.