Demòcrates de Catalunya adverteix que el nou nom de CDC pot afectar el pacte local


  • Comparteix:

Moment de la votació del nou nom de CDC / Foto: ACN

Moment de la votació del nou nom de CDC / Foto: ACN

La secció local de Demòcrates de Catalunya adverteix que el canvi de nom de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pot afectar el pacte entre les dues formacions a Sant Cugat. El portaveu local, Lluís Fernàndez, considera que refundar CDC sota el nom de Partit Demòcrata Català és una 'usurpació' que pot comportar accions legals i per això caldrà revisar l'acord a àmbit local.

Fernàndez ha qualificat de 'greu' la decisió de CDC i per això l'executiu comarcal de Demòcrates de Catalunya revisarà tots els pactes a àmbit local. Això inclou el de Sant Cugat, on l'equip de govern manté Carles Brugarolas com a regidor sense cartera.

Fernàndez ha assegurat que si el nou nom de CDC, decidit aquest cap de setmana en el congrés fundacional del nou partit, acaba als tribunals serà difícil mantenir els pactes com fins ara.

Lluís Fernàndez

Si això acaba als tribunals serà complicat mantenir els pactes com fins ara.


El portaveu local ha destacat que fins ara la seva formació ha fet tot el possible per mantenir l'estabilitat en el govern local, però considera el nou nom de CDC un 'menyspreu' cap a Demòcrates de Catalunya.

Lluís Fernàndez

Seguim al govern per donar estabilitat tot i que les coses no s'han fet 100% com nosaltres volíem. Arriba un moment que això és un menyspreu massa gran.


El pacte local entre les dues formacions inclou, entre d'altres aspectes, incorporar les sigles de Demòcrates de Catalunya al grup municipal -que ara es designa com a Convergència- una vegada celebrat el congrés fundacional de CDC i decidit el nou nom. A les xarxes socials ja no existeix el perfil de Convergència a Sant Cugat, que ha estat substituït per PDC Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.