Procés Constituent nega que hagi demanat a Dimitri Defranc que renunciï a l'acta de regidor


  • Comparteix:

Dimitri Defranc

Dimitri Defranc

Procés Constituent (PC) nega que s'hagi demanat a Dimitri Defranc que renunciï a l'acta de regidor del grup municipal de la CUP-PC. En una carta oberta a la qual ha tingut accés Cugat.cat, Defranc assegura haver rebut la petició aquest dimarts en una reunió amb representants de PC i amb la portaveu de la CUP, Núria Gibert.

En declaracions a Cugat.cat, Defranc ha refermat que es va demanar que deixés l'acta i ha assegurat que els motius que s'han argüit per demanar-li la renúncia són 'les incompatibilitats amb l'equip de regidors de la CUP', amb els quals comparteix grup municipal. En aquest sentit, el regidor afegeix que tem que la demanda es degui a 'les diferències de formes que tenim en les visions d'entendre la política municipal'. Segons Defranc, no hi ha 'cap justificació' per demanar-li la renúncia i afirma que les dificultats del grup municipal es poden solucionar parlant.

Reacció de PC
La reunió ha tingut lloc aquest dimarts amb presència d'Antoni Ontañón i de Xavier Humet (PC) i de Gibert (CUP). En declaracions a Cugat.cat, Ontañón nega que hi ha hagi hagut 'cap demanda escrita ni formal' en què s'instés Defranc a assumir la renúncia. Segons Ontañón, la carta de Defranc treu de context 'amb males intencions' converses entre PC i la CUP per millorar el funcionament del grup municipal.

Ontañón també lamenta que el contingut del text transmeti l'aparença que es menysprea la feina de Defranc pel seu origen llatinoamericà. El membre de PC ha afegit que la coalició electoral amb la CUP és 'una aposta política a llarg termini amb una base molt sólida' de la qual estan plenament satisfets.

Defranc va ser el número 4 a les llistes de la coalició de la CUP i PC a les darreres eleccions municipals.

La Casa de Cultura acollirà aquest dijous una reunió de la comissió d'organització de PC a Sant Cugat per analitzar la situació del grup municipal. Defranc s'ha mostrat partidari de tractar l'escenari en assemblees generals de PC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.