Veïns de Mas Gener demanen millores immediates en el manteniment i la salubritat del barri


  • Comparteix:

Un moment de la sessió d'aquest dimecres

Un moment de la sessió d'aquest dimecres

El veïnat del carrer de Guadalajara del barri de Mas Gener, a Mira-sol, exigeix a l'Ajuntament que emprengui mesures per pal·liar els nivells acústics 'fora de la llei' que, asseguren, afecten el barri. També reclama que se soterri el cablejat de la torre d'alta tensió que hi ha en aquesta zona, la qual assegura que podria produir radiacions nocives per a les persones. D'altra banda, els veïns també volen que s'apliquin mesures per controlar el pas d'aigua als torrents Xoriguer i de Can Cabassa, ja que segons alguns d'ells s'estan posant en perill les seves llars a causa del pas de l'aigua. Tot plegat s'ha posat sobre la taula aquest dimecres al consell de barri del districte, on el seu president, Damià Calvet, ha pres el compromís d'actuar immediatament en aquests espais, excepte en el relatiu a la torre elèctrica.

En una sessió tensa de més de tres hores de durada, veïns de Mas Gener han lamentat que l'Ajuntament no tingui en consideració aquesta zona i han posat com a exemple el cas de les voreres, de les quals asseguren que estan fetes malbé per les arrels de l'arbrat i no es pren mesura. Pel que fa als torrents, Calvet ha assegurat que s'està treballant amb l'Agència Catalana de l'Aigua per cobrir aquests espais. Queda així apartada l'opció de 'renaturalitzar-los', ja que el fet de ser passos d'aigua artificials no ho permet. Amb aquesta acció, a banda d'evitar perjudicis en les edificacions adjacents, també s'aconseguiria controlar la població de mosquits.

Quant a la torre d'alta tensió que travessa l'AP7, Calvet ha dit que el soterrament d'aquesta línia no és una prioritat per al consistori. D'altra banda, l'Ajuntament va demanar al març al ministeri de Foment espanyol que instal·lés pantalles acústiques a l'AP7 i la B30 al pas pel barri per reduir l'impacte sonor.

Equipaments
La sessió participativa també ha servit per recordar que el complex esportiu del districte començarà a ser una realitat a partir de l'any vinent. Així, disposarà d'una piscina, d'una pista de futbol 7, que donarà servei a l'escola Catalunya i al Mira-sol Baco, i un pavelló cobert de pista tova que encabirà esports com l'hoquei patins, el bàsquet, el futbol sala, l'handbol i el volei.

Obres
Calvet ha explicat que la urbanització de la zona de la Capella de Sant Joan finalitzarà aquest estiu, quan es retirin els cables de la xarxa elèctrica aèria. D'altra banda, ha detallat que la urbanització del carrer del Bell Indret ja ha començat i les obres acabaran a finals d'any.

Relleu a la presidència
El d'aquest dimecres ha estat l'últim consell de barri de Mira-sol sota la presidència de Damià Calvet. A causa dels canvis en el cartipàs municipal, el tinent d'alcalde també assumirà les carteres de Planificació Econòmica i Hisenda i no podrà compaginar-les amb més tasques. Tot i que ho ha de validar el ple municipal, està previst que la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, prengui el relleu a Calvet al capdavant de l'òrgan participatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.