Dimitri Defranc marxa de Procés Constituent, però no aclareix si seguirà de regidor al ple de Sant Cugat


  • Comparteix:

Dimitri Defranc

Dimitri Defranc

El membre de Procés Constituent (PC) Dimitri Defranc deixa la formació, però no aclareix què farà amb l'acta de regidor del grup municipal que comparteix amb la CUP. Defranc respon així a la petició de renúncia que li ha fet la comissió d'organització de PC aquest dijous per 'les divergències significatives en el projecte polític'. Defranc sosté que la petició s'ha fet sense 'garanties democràtiques', ja que no ha passat per l'assemblea general de PC.

Defranc afirma que no li han donat cap motiu de pes perquè hagi d'abandonar l'acta de regidor. Segons Defranc, la petició s'hauria d'haver vehiculat a través d'una assemblea general i no per la comissió d'organització, un fet que demostra que 'a PC no hi ha garanties democràtiques' i que 'la formació està segrestada'.

Dimitri Defranc

A Procés Constituent no hi ha garanties democràtiques i l'assemblea està segrestada per un grup d'amics. Per això, no hi continuo com a militant.


Un cop fora de PC, Defranc haurà de decidir si renuncia a l'acta de regidor. En aquest sentit, assegura que ha d'analitzar la situació abans de fer un pas en ferm.

Dimitri Defranc

La regidoria ha estat votada per la ciutadania i no pertany en exclusiva a un partit o a una persona. Estic tenint converses amb gent per consultar què faig amb el càrrec.


Procés Constituent no farà declaracions al respecte i es remet al comunicat en què anunciava la petició de renúncia a Defranc.

Una carta oberta a principis de setmana
En una carta oberta a la qual va tenir accés Cugat.cat, Defranc assegurava aquest dimarts haver rebut la petició en una reunió amb representants de PC i amb la portaveu de la CUP, Núria Gibert. PC va negar aleshores que hi hagués hagut 'cap demanda escrita ni formal' en què s'instés Defranc a assumir la renúncia. Segons un dels presents a la trobada, Antoni Ontañón (PC), la carta de Defranc treia de context 'amb males intencions' converses entre PC i la CUP per millorar el funcionament del grup municipal.

Defranc va ser el número 4 a les llistes de la coalició de la CUP i PC a les darreres eleccions municipals. Comptant Defranc, la coalició CUP-PC té quatre membres, tres dels quals són cupaires, al ple municipal i és el principal grup de l'oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.