Dimitri Defranc no deixa, de moment, l'acta de regidor com li demana la CUP-PC


  • Comparteix:

Dimitri Defranc

Dimitri Defranc

Dimitri Defranc no deixa, de moment, l'acta de regidor com li ha demanat la CUP-PC, coalició que defensa que l'acta pertany 'èticament i moral' al grup municipal, ja que 'la població vota llistes tancades i diposita la seva confiança en un projecte polític col·lectiu i no en una persona concreta'. Defranc, que va anunciar fa dues setmanes que marxava de Procés Constituent (PC), ha explicat a Cugat.cat que està consultant la decisió amb diferents organismes, persones i entitats i que serà al setembre quan prendrà una decisió en ferm.

En un comunicat la CUP-PC reivindica que el projecte de la coalició 'va més enllà de les persones que ens representen a les institucions, que són els portaveus de les lluites socials les persones que formem part de les organitzacions i moviments socials que hem donat suport a aquesta candidatura'.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat quins són els principals motius que han dut a la coalició a demanar l'acta de regidor a Defranc.

Núria Gibert

Per a nosaltres el pitjor problema són les reiterades deslleialtats amb el grup municipal. Això trenca definitivament els llaços de confiança no només amb la CUP, també amb PC i tot el col·lectiu que vam decidir que ell fos el regidor. Fa impossible treballar d'una manera sòlida.


L'acord orgànic que van signar les dues organitzacions per fer la candidatura conjunta el març passat recull que 'els càrrecs electes i la seva condició representativa pertanyen a la candidatura CUP-PC i en cap cas a ells mateixos'. El text també diu que 'en cas de discrepància sostinguda o profunda els regidors renunciaran a l'acta i en cap dels casos quedaran com a regidors no adscrits', que seria el cas en el qual es troba actualment Defranc. El compromís també explicita que 'si un regidor renuncia, serà substituït per una persona de la llista de la mateixa formació'. Gibert ha recalcat que l'acta de regidor pertany al grup i no als representants polítics.

Núria Gibert

No és una qüestió personal amb el Dimitri. La seva obligació és posar l'acta a disposició del grup,que és qui ha presentat la candidatura. La llei és una mica perversa perquè les actes no haurien de ser personals perquè tu no votes les persones sinó un projecte polític.


La coalició manté que el compromís de la CUP-PC 'és més viu que mai' i que 'no es veu alterat amb la marxa del grup municipal d'un dels regidors de la candidatura'.

Si Defranc renuncia finalment a l'acta de regidor serà substituït per una persona de Procés Constituent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.