La demarcació de Barcelona rep 114 milions per finançar serveis socials i lluitar contra la pobresa


  • Comparteix:

Foto de família dels signants / Foto: ACN

Foto de família dels signants / Foto: ACN

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dotarà enguany les comarques de Barcelona amb 144 milions d'euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. La consellera Dolors Bassa, acompanyada del secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha signat aquest divendres el Contracte Programa 2016-2019 entre Generalitat i 59 ens locals i comarcals de la demarcació, entre ells l'Ajuntament de Sant Cugat.

Segons un comunicat del govern, aquest compromís quadriennal del Departament amb l'administració local 'permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials i altres programes de benestar social i polítiques d'igualtat, famílies amb infants, gent gran, acció comunitària, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida i persones immigrades, entre d'altres'.

La consellera Bassa ha anunciat que enguany la Generalitat ha incorporat 4 noves línies de col·laboració amb el món local. D'una banda, s'han afegit plans i mesures d'igualtat en el treball i plans i mesures d'igualtat per a les persones LGBTI i de lluita contra la LGBTIfòbia. D'altra banda, també s'han sumat al Contracte Programa línies de col·laboració per a l'impuls d'actuacions en matèria d'accessibilitat i d'associacionisme i voluntariat. En l'àmbit de l'accessibilitat, s'inclouen iniciatives com ara la formació als professionals o l'impuls de bancs de productes de suport. I pel que fa a l'associacionisme i el voluntariat, es duran a terme accions de promoció, sensibilització, suport, formació, assessorament i creació d'espais d'intercanvi de coneixement.

Aposta per a millorar l'atenció a la infància
Un dels aspectes clau del Contracte Programa 2016-2019 és el desenvolupament i el reforç de la xarxa de serveis dirigits a infants i adolescents, especialment els que es troben en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, el Contracte Programa preveu l'enfortiment dels Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) amb l'increment del nombre de professionals d'atenció directa d'aquests serveis (un màxim de 40 infants per professional, tal com fixa la llei). Un fet que suposarà que el 2019 s'hauran incorporat 58 nous professionals als EAIA de les comarques de Barcelona. En el conjunt de Catalunya, el nombre de professionals als EAIA augmentarà en 92. En la mateixa línia, la demarcació de Barcelona disposarà el 2019 de 25 professionals més al Servei d'Intervenció Familiar en Família Extensa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.