El Casal de Joves La Xesca comença a caminar i convida tothom a fer-lo possible


  • Comparteix:

El Casal de Joves La Xesca ha obert les portes aquest dissabte amb una festa d'inauguració que ha servit per fer una crida a la participació ciutadana per fer possible el projecte. Més de mig centenar de persones s'han acostat a aquesta trobada, on els responsables de l'espai han convidat tothom a assistir a les assemblees i aportar material i recursos al local. L'immoble, ocupat des de fa una setmana, gestionat per la immobiliària de Banc Sabadell, Solvia, i, segons l'Ajuntament, té problemes estructurals pels quals és perillós fer-hi activitats.

El col·lectiu La Xesca, de vocació 'anticapitalista', ha triat l'espai al barri del Monestir per visibilitzar les desigualtats que, asseguren, hi ha a Sant Cugat. Malgrat que el consistori ha demanat a l'agrupació que abandoni el local per motius de seguretat, aquest no ho farà fins que no hi hagi una ordre judicial al respecte. Ho ha explicat la membre de La Xesca Patrícia Gotarda.

Patrícia Gotarda

La via judicial està aturada i fins que no ho autoritzi un jutge no es pot produir cap actuació policial. Esperem que no succeeixi i que tinguem temps per desenvolupar el projecte.


En trobades amb els veïns, el col·lectiu ha assegurat que l'estat de l'edifici és bo i que només requeriria fer alguns arranjaments per combatre l'aluminosi que afecta la planta superior de l'immoble. De tot plegat se'n faria càrrec La Xesca.

Patrícia Gotarda

Quan parlem d'autogestió ho diem amb totes les conseqüències. Si no es fan millores, amb el pas del temps l'espai es deteriorarà.


Els regidors de la CUP-PC Núria Gibert i Ignasi Bea i d'ERC-MES Èric Gómez han assistit a l'acte d'inauguració i han manifestat el suport al projecte. A més, socis de l'espai autogestionat Cal Temerari també s'han sumat a les mostres de suport a aquest espai, ja que consideren que garanteix més oferta d'espais d'aquestes característiques a la ciutat. En aquest sentit, La Xesca diferencia el seu espai del del carrer de Sant Esteve en el caràcter juvenil que volen oferir.

La jornada inaugural d'aquest dissabte ha inclòs concerts, classes de swing i un vermut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.