ICV-EUiA demana que l'Ajuntament es posicioni en contra de l'ús de l'IRPH per calcular les hipoteques


  • Comparteix:

Els regidors d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

Els regidors d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

ICV-EUiA portarà al ple d'aquest mes una moció que insta l'Ajuntament a posicionar-se en contra de l'ús de l'Índex de Referència en els Préstecs Hipotecaris (IRPH) per part dels bancs per calcular els interessos a l'hora de deixar els diners. Segons el text, el barem que caldria utilitzar és l'Euríbor, la taxa d'interès de referència a Europa per a dipòsits interbancaris, amb un suplement de com a màxim un punt.

La moció es fa ressò del càlcul de l'Associació d'Afectats per l'IRPH que assegura que l'ús d'aquest índex suposa un augment de les despeses d'entre 300 i 400 euros mensuals per família i llista les institucions que s'hi han posicionat en contra, com la Unió Europea (UE) i el Parlament de Catalunya. Els acords inclouen, a més de la posició contrària del consistori, l'establiment d'un servei d'assessorament per als afectats i traslladar a les entitats bancàries amb seu a Sant Cugat la voluntat de l'Ajuntament d'acabar amb l'ús de l'IRPH.

El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez assenyala que la intenció és que l'Ajuntament es mogui per ajudar els afectats.

Ramon Gutiérrez

Volem que l'Ajuntament reclami a les entitats bancàries que canviïn l'índex en les hipoteques i que posi en marxa un servei d'assessorament per als afectats.


En els acords també s'insta a entitats municipalistes i al Parlament a demanar a l'Estat la modificació de la Disposició Addicional Quinzena de la Llei de suport als emprenedors i a la seva internacionalització, promulgada el 2013, perquè determini la substitució de l'IRPH per l'Euribor més com a màxim un punt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.