La CUP-PC proposa més consells de barri i mecanismes de participació ciutadana per a zones singulars


  • Comparteix:

Sessió de juliol del consell de barri de Mira-sol

Sessió de juliol del consell de barri de Mira-sol

La CUP-PC proposarà en el proper ple la creació de més consells de barri per millorar la participació veïnal a Sant Cugat. La moció del grup municipal també planteja estudiar altres figures de participació per a indrets singulars del municipi com Sol i Aire, Can Barata i Mas Fortuny.

En l'actualitat, Sant Cugat té cinc consells de barri (Centre-Est, Centre-Oest, les Planes, la Floresta i Mira-sol). Segons la CUP-PC, el de Centre-Est - que aplega Can Barata, Volpelleres, Coll Favà, Sant Francesc i Torre Blanca, i el de Centre-Oest, amb el Parc Central i l'Eixample - no acaben d'articular la participació ciutadana amb èxit perquè estan formats per zones amb identitats i problemàtiques diferenciades.

El regidor de la CUP-PC Ramon Piqué afirma que hi ha territoris de Sant Cugat que necessiten el seu propi consell de barri.

Ramon Piqué

S'haurà d'establir un diàleg amb les entitats veïnals. Els consells de barri són els espais de participació més transversals.


Per incentivar la participació ciutadana a territoris petits separats dels grans nuclis de població com Sol i Aire, Can Barata i Mas Fortuny, la CUP-PC proposa crear la figura de zones veïnals. Es tracta d'una opció recollida al reglament de funcionament dels consells de barri que caldria desenvolupar.

Per elaborar un nou mapa de barris del municipi per millorar la participació ciutadana, la formació demana la constitució d'un grup de treball amb la presència dels sectors veïnals implicats. Segons la moció, s'hauria de crear abans de sis mesos des de l'eventual aprovació del text en ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.