ERC aposta per redactar un nou ROM que parteixi de zero enlloc de modificar el reglament actual


  • Comparteix:

Des d'ERC aposten per un reglament específic que reguli la participació ciutadana

Des d'ERC aposten per un reglament específic que reguli la participació ciutadana

La secció local d'ERC es desmarca de la resta de partits del consistori, i aposta per redactar un nou Reglament Orgànic Municipal que parteixi de zero, enlloc de fer una modificació de l'actual. Els republicans consideren que aquest és un tema prioritari i que cal agilitar, i per això han posat a disposició de l'Ajuntament una proposta de nou reglament, que en cas d'obtenir consens, podria serir de base per al futur ROM del municipi.

Des d'ERC consideren imprescindible elaborar un nou Reglament Orgànic Municipal que parteixi de zero i que vagi més enllà d'una simple modificació del ROM actual. Segons asseguren, l'actual ROM està fonamentat en una llei del 1987 actualment derogada, i a més té una estructura caòtica i importants mancances.

Davant d'aquesta situació i de la lentitud amb la que creuen que avança aquest tema, la comissió jurídica d'ERC ha elaborat una proposta a partir de la situació actual de Sant Cugat i de les experiències de 20 municipis catalans. Ho explica el president d'ERC, Jaume Massanés.

Jaume Massanés

Volem que el nou Rom sigui redactat des de zero, i anunciem que la comissió jurídica d'ERC ha elaborat un nou articulat del ROM.


El projecte elaborat per ERC està estructurat en 3 grans blocs: l'organització institucional del govern local, la participació ciutadana i l'organització territorial del municipi a partir dels diferents districtes.

Una de les principals novetats és la proposta que la participació ciutadana es remeti des del ROM a un altre reglament específic sobre aquesta qüestió. Adrià Rodés, membre de la comissió jurídica d'ERC a Sant Cugat.

Adrià Rodés

Creiem que hi ha d'haver un apartat que reguli la participació ciutadana però que la millor manera de fer-ho és amb un reglament específic sobre aquesta matèria.


Aquest document ja s'ha presentat al soci d'ERC al govern municipal, CiU, i també a la comissió municipal per a la modificació del ROM, on participen tots els partits polítics amb representació al consistori. Des d'ERC esperen que, si la seva proposta rep el consens de la comissió, la redacció del nou ROM pugui agilitzar-se i estar enllestida en 3 o 4 mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.