La CUP reivindica Maria Mercè Marçal com un referent per al nou país amb un acte a Mira-sol


  • Comparteix:

A l'acte s'ha llegit un manifest i obres de l'escriptora

A l'acte s'ha llegit un manifest i obres de l'escriptora

La CUP de Sant Cugat ha reivindicat la poeta Maria Mercè Marçal com un dels referents que ha d'inspirar la nova Catalunya en un acte als jardins dedicats a l'escriptora, a Mira-sol. Tot i que encara no s'ha fet el canvi de nom, aprovat al ple de maig, la formació ha utilitzat aquest espai per remarcar la necessitat d'afegir noves figures per recordar l'Onze de Setembre que representin valors que els cupaires voldrien trobar a un futur estat català.

La militància de Maria Mercè Marçal en el feminisme, el socialisme i el catalanisme són els arguments que esgrimeix la CUP per afegir l'autora del Pla d'Urgell a les figures a reivindicar a la Diada Nacional, tal com ha explicat la portaveu de la formació, Núria Gibert.

Núria Gibert

Més enllà dels fets històrics, també entenem que hi ha persones que han fet aportacions interessants. No és competència, és complementari. Volem marca un perfil propi de com haurà de ser aquesta república catalana.


A l'acte, s'ha llegit un manifest i extractes de poemes de l'autora i s'ha fet també una ofrena floral als jardins, encara coneguts com a plaça de Joan Borràs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.