Sant Cugat contribueix a omplir Barcelona en un Onze de Setembre multitudinari i descentralitzat


  • Comparteix:

El tram del Vallès Occidental estava situat al passeig de Lluís Companys / Foto: ANC

El tram del Vallès Occidental estava situat al passeig de Lluís Companys / Foto: ANC

Centenars de milers de persones han bategat aquest diumenge per la república catalana a Barcelona, Lleida, Tarragona, Berga i Salt en la manifestació organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. El tram 38 de la concentració a la capital de Catalunya, l'assignat al Vallès Occidental, s'ha omplert de gom a gom amb presència de santcugatencs. És la cinquena mobilització massiva consecutiva en Onze de Setembre.



Els santcugatencs s'han desplaçat a la manifestació de Barcelona de diverses maneres com el servei reforçat dels Ferrocarrils, el vehicle privat i els autobusos i la caminada des de Sant Cugat organitzats per l'ANC. La manifestació ha tingut lloc simultàniament a Barcelona, Berga, Lleida, Salt i Tarragona sota el lema 'Som el somni. Estem a punt' per mostrar que 'Catalunya està preparada per convertir-se en un estat independent l'any vinent', segons el full de ruta del govern de la Generalitat.

Santcugatencs presents a la manifestació han explicat per què hi han participat.

Participants

Em mouen un somni i un sentiment de terra. / Jo hi participo per mi i pels meus pares, que ho somniaven i no ho van poder veure.


El batec simultani en les cinc localitats, representat pels manifestants aixecant unes cartolines grogues seguint el ritme de la música, ha estat el punt final de l’acció. Havia començat a les 17:14 amb el toc de festa del repic de campanes de la Seu Vella de Lleida que s'ha traslladat successivament a Berga, Salt, Tarragona i finalment a Barcelona. 63 colles de castellers hi han col·laborat amb l'aixecament dels pilars que simbolitzaven els valors de la república catalana. Entre les colles participants, hi ha hagut Gausacs, que han ofert diverses construccions al tram 37.

El copcap de colla, Biel Samsó, ha explicat que la majoria dels membres de Gausacs és independentista, però que és una colla plural.

Biel Samsó

La representació de Gausacs és la que se suma a la línia independentista. No citem tots els castellers perquè hi ha diversitat d'opinions.


La manifestació ha estat possible gràcies a la tasca de voluntaris. Un d'ells, el santcugatenc Toni Fuertes, explica quina feina ha dut a terme.

Toni Fuertes

Hi hem treballat tot l'any. Avui he vingut al matí i ajudem la gent a situar-la al lloc on toca.


Més de 800.000 persones han participat en les manifestacions convocades per l'ANC, segons fonts oficials, i un milió, segons els organitzadors. La delegació del govern espanyol ha rebaixat la xifra de participants a 370.000.

Vídeos de les altres manifestacions multitudinàries amb motiu de l'Onze de Setembre
2015 - Via Lliure
2014 - La V
2013 - La Via Catalana
2012 - Manifestació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.