El govern obrirà converses amb l'HGC pel trasllat de l'activitat i reitera que es mantindran els llocs de feina


  • Comparteix:

Comín ha atès els mitjans a la Clínica del Vallès / Foto: ACN

Comín ha atès els mitjans a la Clínica del Vallès / Foto: ACN

La Generalitat obrirà negociacions amb l'Hospital General de Catalunya (HGC) per estudiar els centres que absorbiran l'activitat de l'equipament santcugatenc quan aquest surti de la xarxa sanitària pública (SISCAT). Ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Salut, Toni Comín, després de reunir-se amb els treballadors de la Clínica del Vallès, que ha derivat les tasques al Parc Taulí i al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) sense perdre cap empleat. Comín ha afirmat que l'HGC seguirà 'un mètode similar' -amb un pressupost de 13,5 milions- i ha reiterat que els seus professionals també mantindran la feina.

La sortida del sistema sanitari públic de la Clínica del Vallès és la primera part d'un procés que ara continua amb una segona que té l'HGC en el punt de mira. El govern està analitzat quins centres públics de l'entorn podrien absorbir les aproximadament 2.000 altes que ara es deriven al General i que s'hauran de deixar de fer el 31 de desembre, quan finalitza el contracte amb el CatSalut. El conseller ha apuntat que, tot i que és un volum menor d'altes, la seva complexitat és major i per això el pressupost total és de 13,5 milions, mentre que el de la Clínica del Vallès ha estat de 7,5.

En aquesta anàlisi, Comín ha explicat que es busquen centres que puguin assumir l'activitat de l'HGC sense afectar la qualitat assistencial i amb garanties que els pacients puguin ser assistits el més a prop de casa.

Toni Comín

Es tracta de no afectar els pacients i això vol dir prestar-los el mateix servei assistencial. És important que se'ls atengui el més a prop de casa.


El conseller ha afegit que el trasllat de l'activitat també s'acompanyarà del trasllat dels professionals. Comín ha enviat un missatge de tranquil·litat als treballadors d'aquest centre i els assegura que l'exemple de la Clínica del Vallès és 'un senyal clar' que s'ha fet 'sense perjudicar' els empleats.

Una vegada enllestit el cas de l'Hospital General, s'encetarà el del Sagrat Cor de Barcelona, un cas més rellevant per volum d'activitat i amb característiques contractuals diferents, segons Comín.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.