Compromís del ple per analitzar el soterrament de la torre elèctrica de Mas Gener


  • Comparteix:

La torre situada al carrer Guadalajara de Mas Gener / Foto: Google Maps

La torre situada al carrer Guadalajara de Mas Gener / Foto: Google Maps

L'Ajuntament encarregarà un estudi sobre l'impacte del camp electromagnètic de la torre d'alta tensió de Mas Gener. Si els resultats de l'anàlisi són negatius per a la salut dels residents, el consistori es compromet a iniciar les negociacions amb les autoritats competents i Endesa per soterrar la torre. El compromís sorgeix d'una moció conjunta de C's, Convergència i ERC-MES a partir d'una proposta original del partit taronja. Tots els partits hi han votat a favor.

ESCOLTA-HO

L'acord també insta l'Ajuntament de Rubí, l'Institut de l'Energia (ICAEN), el ministeri de Foment espanyol i Endesa a fer els estudis necessaris per soterrar la línia d'alta tensió.

El plenari també ha acordat posar en marxa les actuacions per netejar, mantenir i controlar la xarxa de clavegueram a Mas Gener, amb especial atenció al control dels rosegadors al carrer de Guadalajara. En aquest sentit, també s'ha compromès a netejar i mantenir la riera de Can Cabassa de forma periòdica, subsidiàriament a les actuacions que pugui fer l'ACA.

A més, l'Ajuntament preveu engegar un Pla de Millora del Barri de Mas Gener que contempli el màxim d'espais possibles per a la participació ciutadana.

El portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha resumit els objectius de la moció.

Aldo Ciprián

S'impulsa l'estudi de la contaminació electromagnètica de la torre del carrer de Guadalajara.


L'equip de govern ha remarcat que es treballa en el dia a dia del consistori per millorar l'estat dels barris més enllà de les mocions. La tinent d'alcalde Cristina Paraira ha advertit als veïns que l'objectiu de soterrar la torre és complicat.

Cristina Paraira

Soterrar o eliminar la torre no és fàcil. A cop de moció, no desapareixerà.


Veïns de Mas Gener han intervingut en l'audiència ciutadana per demanar la implicació de l'Ajuntament en la millora del barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.