La comissió del ROM estudiarà si cal crear més consells de barri


  • Comparteix:

La composició dels consells de barri, a debat

La composició dels consells de barri, a debat

La comissió del Reglament Orgànic Municipal (ROM) abordarà en els nou mesos vinents si cal crear nous consells de barri i figures comunitàries per millorar els sistemes de participació ciutadana. Ho ha acordat el ple municipal per unanimitat arran d'una moció de la CUP-PC amb esmenes de Convergència. El grup de treball també tractarà la idoneïtat de la pertinença de cadascun dels barris als respectius consells.

ESCOLTA-HO

El regidor i comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha impulsat la possibilitat de traslladar el debat a la comissió del ROM.

Joan Puigdomènech

Cal fer una mirada general sobre quins són els barris que mereixerien una certa reflexió. El lloc idoni per fer-ho és la comissió del ROM.


En l'actualitat, Sant Cugat té cinc consells de barri (Centre-Est, Centre-Oest, les Planes, la Floresta i Mira-sol). Segons la CUP-PC, el de Centre-Est -que aplega Can Barata, Volpelleres, Coll Favà, Sant Francesc i Torre Blanca, i el de Centre-Oest, amb el Parc Central i l'Eixample- no acaba d'articular la participació ciutadana amb èxit perquè estan formats per zones amb identitats i problemàtiques diferenciades. La moció original dels cupaires també planteja estudiar altres figures de participació per a indrets singulars del municipi com Sol i Aire, Can Barata i Mas Fortuny.

La comissió també estudiarà la proposta del PP d'avançar l'horari d'inici del ple a les cinc de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.