Els treballadors de l'HGC demanen a l'Ajuntament que els defensi de la sortida del SISCAT


  • Comparteix:

Hospital General de Catalunya

Hospital General de Catalunya

Els treballadors de l'Hospital General de Catalunya (HGC) han demanat a l'Ajuntament que s'impliqui per evitar que l'equipament santcugatenc quedi fora del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT). L'alcaldessa, Mercè Conesa, es compromet a reunir-se amb els empleats i el conseller de Salut, Toni Comín, per afrontar la situació. Conesa reclamarà a Comín tres coses: que no es perdi qualitat assistencial a la ciutat, que es mantinguin els llocs de feina i que Sant Cugat disposi d'un hospital de referència a la ciutat, una funció que podria assumir l'HGC.

A l'audiència ciutadana, el president de l'associació facultativa de l'hospital i portaveu dels treballadors, Miquel Ángel Carrasco, ha remarcat que el 15% de l'activitat de l'equipament procedeix de l'àmbit públic. En aquest sentit, ha posat com a principals exemples els serveis de Radioteràpia i Hemodinàmia, que assumeixen un 90% d'activitat pública i que hauran de tancar, remarca, si s'extingeix el contracte amb el departament de Salut. Això suposarà, assegura, la pèrdua de 150 llocs de feina. Carrasco ha afegit que no acaba de veure clara la promesa de Comín, que ha assegurat que aquests treballadors passaran als centres públics de la comarca.

El portaveu dels treballadors diu que Comín s'hauria de replantejar la decisió de l'expulsió de l'HGC del SISCAT ja que amb la recent compra del grup Fresenius l'equipament passarà a ser gestionat per una fundació sense ànim de lucre.

Miquel Carrasco

Recentment, l'HGC ha estat comprat per una empresa alemanya en què el màxim accionista és una fundació sense ànim de lucre.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que està preocupada per la situació de l'hospital ja que pot tenir conseqüències en l'atenció sanitària i comportar pèrdua de llocs de treball. Conesa diu que demanarà a Comín que es garanteixi l'atenció dels santcugatencs en centres de proximitat i que no hi haurà acomiadaments. Conesa ha demanat també un hospital de referència a Sant Cugat.

Mercè Conesa

No em serveix que ens enviïn a Sabadell o Terrassa. L'hospital de referència ha de ser a prop de Sant Cugat i ho pot ser l'HGC.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, també ha intervingut en el debat i ha defensat que la mesura de Comín busca desprivatitzar el sistema sanitari. En aquest sentit, Ingla ha subratllat que amb la decisió del conseller el departament de Salut torna a confiar en el sector públic i que recorrerà al privat només en cas de necessitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.