La Generalitat demana que passin per ple dos decrets d'alcaldia inclosos en l'expedient de la modificació del PGM de la Floresta


  • Comparteix:

PSC i ICV diuen que ara s'obre un procés 'esperançador' per reobrir el debat sobre la protecció de Can Busquets

PSC i ICV diuen que ara s'obre un procés 'esperançador' per reobrir el debat sobre la protecció de Can Busquets

La Generalitat ha demanat a l'Ajuntament que passin per ple dos decrets d'alcaldia sobre la situació de les rieres i torrents inclosos en la modificació del PGM de la Floresta. Davant d'aquesta petició, PSC i Iniciativa per Catalunya-Verds creuen que ara s'obre un procés esperançador, i han demanat que es reobri un debat per arribar a un consens polític sobre la protecció de Can Busquets.

El govern català, a través del departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha demanat a l'Ajuntament que verifiqui, 'mitjançant acord plenari', la documentació integrada en el text refós de la modificació puntual del PGM al sector de La Floresta. Es tracta de dos decrets d'alcadia, en data 2 i 13 d'abril, sobre la situació de les rieres i torrents amb l'objectiu que el consell executiu de la Generalitat pugui dur a terme la seva 'aprovació definitiva'.

A partir d'aquesta demanda, instada pel govern català, PSC i ICV creuen que ara es pot obrir 'una noa oportunitat per Can Busquets'. Els partits d'esquerra a l'oposició demanen que el consistori reelabori el projecte i faci un nou text que declari Can Busquets 'zona no urbanitzable'. Ho ha explicat el portevu socialista Jordi Menéndez:.

Jordi Menéndez

El nostre propòsit és que l'Ajuntament reelabori el projecte de modificació del PGM per garantir la protecció de Can Busquets.


ICV, per la seva banda, ha coïncidit a felicitar-se pel retorn a l'Ajuntament del projecte de modificació del PGM de La Floresta, i ha afegit que ara s'obre una etapa 'esperançadora' per aconseguir consens polític al voltant de la preservació de Can Busquets. Xavier Boix ha fet una crida a l'equip de govern perquè no deixi el tema 'en un calaix' i reobri el debat.

Xavier Boix

No volem que el tema quedi en un calaix. Hi ha coses bones a la modificació del PGM de La Floresta que s'han de tirar endavant.


La Comissió d'Urbanisme demana, per carta, a l'Ajuntament que aquests dos decrets passin per ple i es retorni el text refós de la modificació puntual del PGM a la Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.