Convergència de Sant Cugat insta el govern de JxSí a aturar la sortida de l'HGC del sistema públic


  • Comparteix:

El debat de l'HGC tornarà al proper ple municipal

El debat de l'HGC tornarà al proper ple municipal

Convergència presentarà al proper ple municipal una moció en què insta el govern de la Generalitat a 'deixar sense efecte l'acord pel qual l'Hospital General de Catalunya (HGC) sortirà de la xarxa pública del sistema sanitari (SISCAT)' a finals d'any. El posicionament de Convergència de Sant Cugat xoca amb el pacte de govern de la Generalitat, del qual forma part amb JxSí, ja que s'hi recull la desprivatització dels centres públics sanitaris, tal com ha recordat recentment el conseller de Salut, Toní Comín.

La moció destaca amb dades l'aportació que, malgrat ser un centre privat, ha fet l'HGC a la sanitat pública els darrers anys, amb especial referència a 'les estratègies de reducció de les llistes d'espera'. En aquest punt, el grup municipal remarca que l'HGC passarà aviat a mans de la companyia alemanya Fresenius, que té com a principal accionista una fundació sense ànim de lucre.

Convergència també demana al departament de Salut que valori l'HGC com el possible centre sanitari públic de referència per a la ciutat, amb l'ús dels espais buits del mateix hospital, ja que no ha tirat endavant el projecte de l'hospital que havia de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

El text que es debatrà també posa en dubte que es puguin protegir els llocs de feina dels empleats de l'HGC, tal com ha assegurat el conseller. En aquest sentit, Convergència assegura que la recent decisió de retirar la Clínica del Vallès del SISCAT ha comportat que, 'tot i que molts professionals han estat reubicats a la pública, hi hagi hagut 40 persones amb contractes eventuals que s'hagin quedat sense feina'.

La moció es presentarà després que en el darrer ple municipal els treballadors de l'HGC demanessin a l'Ajuntament que treballés per evitar que l'equipament sanitari sortís del sistema sanitari públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.