Una campanya per netejar el bosc, el projecte amb més suport en el procés participatiu de la Floresta


  • Comparteix:

La votació ha tingut lloc aquest dimecres i dijous / foto: Localpres

La votació ha tingut lloc aquest dimecres i dijous / foto: Localpres

La proposta d'elaborar una campanya per a la neteja de boscos, amb 1.178 punts, ha estat el projecte que més suport ha rebut en el procés participatiu per decidir la destinació del pressupost de lliure disposició de la Floresta. El projecte pilot de protecció de contenidors amb una tanca de fusta ha estat el segon amb més punts. Les votacions han tingut una participació de l'11,9%. D'un cens de florestans majors de 16 anys integrat per 3.744 persones, 443 han votat per determinar la desena de projectes que es duran a terme amb la partida de 77.000 euros de lliure disposició. Els participants han atorgat diverses puntuacions a les iniciatives presentades per determinar l'ordre d'execució.

A part d'aquests dos projectes, també entren en els 77.000 euros pressupostats les següents propostes: investigar mètodes per eliminar els mosquits, crear una xarxa d'espais de jocs naturals, instal·lar un rocòdrom públic, construir les escales al cantó de la UREF, comprar material per fer cinema a la fresca, impulsar un projecte de memòria i patrimoni històric, equipar les places del pla de millora del barri amb mobiliari i adquirir un equip de so de format petit o mitjà per dur a terme activitats.

El president del consell de barri ha explicat a Cugat.cat que si algun dels projectes escollits pels florestans s'acaba duent a terme a través dels pressupostos participatius de la ciutat, s'exclouran de la llista de propostes de lliure disposició de Floresta, i s'executaran els que segueixen a la llista amb més nombre de vots.

El president del consell de barri de la Floresta, Ramón Piqué, s'ha mostrat molt satisfet per la cohesió que suposen per al barri els projectes escollits pels florestants.

Ramon Piqué

Quan les veïnes i veïns han pogut decidir no han optat per projectes vinculats amb l'asfalt i el ciment, sinó per projectes més immaterials i amb un valor molt interessant pel que fa a la cohesió de barri.


Piqué ha celebrat 'l'esperit democràtic' dels florestans i ha posat en valor que aquesta és una iniciativa nascuda des del barri.

Ramón Piqué

A les trobades que va fer l'Ajuntament amb altres ajuntaments que havien fet processos similars, recordo que van comentar que amb un 5% de participació ja ho consideraven un èxit. Nosaltres hem doblat aquesta xifra i això és un motiu d'orgull.


Les urnes s'han ubicat a la sortida de l'escola La Floresta, al Centre Cívic i a la plaça de l'Estació aquest dimecres i dijous. Els 433 votants han puntuat de major a menor els cinc projectes que més els agradaven dels 18 presentats. La majoria de les propostes estan vinculades amb l'educació i el lleure (31,8%), el medi ambient (22,7%), la mobilitat i l'urbanisme (18,2%), els esports (18,2%) i el patrimoni i la memòria (9,1%).

Els resultats definitius de la votació es poden consultar al web del districte.

El Consell d'Infants de la Floresta decidirà el destí dels 3.000 euros restants de la partida de lliure disposició, que suma un total de 80.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.