L'espai Eco obre a les Planes amb vocació de fer barri, però topa amb recels veïnals sobre la seva funcionalitat


  • Comparteix:

Espai Eco de les Planes / Foto: Facebook Arqbag

Espai Eco de les Planes / Foto: Facebook Arqbag

L'espai Eco de les Planes ha entrat en funcionament com un indret de trobada i per fer comunitat, tot i que l'arrencada ha xocat amb les queixes d'alguns ciutadans i entitats. Els residents i els col·lectius que han intervingut al consell de barri d'aquest dijous consideren que l'arribada de la nova instal·lació hauria de servir resoldre la manca d'espai del casal i atendre les necessitats d'alguns col·lectius.

Després dels treballs d'adequació a càrrec d'Arqbag i de voluntaris del barri, el mòdul ja està en funcionament. L'equipament, autoconstruït amb material reciclat, és un nou espai obert al districte que vol convertir-se en un nou punt de trobada per empoderar els planencs.

Una premisa que no ha convençut algunes entitats veïnals i planencs assistents al consell, que han exposat que el projecte va exposar-se com una solució als problemes d'espai que les entitats tenen al casal del districte. Ho han defensat el president de l'Associació de Veïns de les Planes, Sergi Torres, i la membre del Grup de Dones i de la Banda Municipal, Begoña Paradeda.

S.Torres / B.Paradeda

No pot ser que 23 persones tinguin aquests problemes. L'Ajuntament ha de redistribuir el casal. / Pensava que l'espai havia de solucionar la massificació del casal i continuem massificats. Ens vas vendre la moto.


L'espai Eco, una cessió de l'ETSAV al districte, va apuntar-se inicialment com un despatx d'investigació per als alumnes de l'escola, per després posicionar-se com una instal·lació que resolgués els problemes d'espai dels col·lectius. Finalment, la iniciativa va afiançar-se com un projecte social entès com a element dinamitzador del barri, tal com ha explicat la membre del col·lectiu responsable del projecte, Pas a Pas, Simona Cerri.

Simona Cerri

El que volem és que la gent d'aquí pugui empoderar-se i reunir-se sense normes fixades.


El president del consell de barri, Joan Puigdomènech, ha emplaçat aquestes entitats i els veïns que s'han queixat durant la sessió a participar de les comissions de treball de l'espai Eco creades, precisament, perquè formulin les seves demandes.

El nou espai s'organitzarà amb una comissió gestora formada per representants del barri, l'Ajuntament i els responsables del projecte, Pas a Pas, que es reuniran trimestralment. A més, l'espai Eco treballarà, amb més detall, a partir de les comissions d'activitats, infraestructures i comunicació. També oferirà jornades de portes obertes als planencs els dimarts a la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.