ERC-MES portarà al Senat les maniobres militars al Parc de Collserola


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, el regidor Èric Gómez, el senador Bernat Picornell i el portaveu de les JERC, Lluc Cahís / Foto: ERC-MES

D'esquerra a dreta, el regidor Èric Gómez, el senador Bernat Picornell i el portaveu de les JERC, Lluc Cahís / Foto: ERC-MES

ERC-MES demanarà al Senat que es modifiqui la legislació perquè les maniobres militars, com les que es duen a terme al parc de Collserola, requereixin l'autorització de la població on s'efectuen. El senador santcugatenc d'ERC, Bernat Picornell, presentarà la moció a la cambra alta on també exigirà que en cas que el municipi doni permís per fer les maniobres, s'hagi de negociar amb l'Ajuntament la data i l'horari de l'activitat. El grup republicà també presentarà al ple d'aquest mes una moció per declarar Sant Cugat municipi de cultura de pau i lliure de pràctiques militars.

La moció es podrà votar al Senat quan el PP, amb majoria absoluta a la cambra, convoqui la comissió de Defensa. Picornell ha explicat que amb aquesta petició es trasllada la voluntat del municipi i del poble català a les institucions espanyoles.

Bernat Picornell

No és propi d'un estat democràtic que al parc natural, envoltat per milions de persones, hi hagi pràctiques militars amb posició de combat. Per això ho rebutgem a Sant Cugat i a la resta de municipis que envolten Collserola.


A la moció que es presentarà al ple, el grup municipal demana que s'eliminin les pràctiques militars al Parc Natural de Collserola i insta l'Ajuntament a donar suport al consorci del parc en totes les actuacions que emprengui per no permetre més actuacions militars en aquest espai natural. El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha fet una crida als municipis veïns de Collserola per aconseguir aquesta prohibició.

Èric Gómez

Entenem que caldrà la col·laboració de tots els municipis que formen part del Consorci de Collserola per evitar que el parc es converteixi en una zona d'entrenament de l'exèrcit de l'Estat espanyol.


El text també reclama que es difonguin i es doni suport a totes les iniciatives que treballin per fomentar la pau, el desarmament i la fi dels conflictes armats, la convivència pacífica i la no violència.

El Consorci del Parc de Collserola va aprovar al juny una resolució de rebuig a les activitats militars a l'àmbit de Collserola a causa del caràcter de la serra com a espai d'oci, lleure i activitat física. El 2011, el ple de Sant Cugat va instar el consorci a no autoritzar aquestes pràctiques arran d'una moció de la CUP i el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), esmenada per CiU i amb el suport de la resta de formacions, tret del PP. Mesos després, el consorci va negar tenir potestat jurídica per impedir la presència de l'exèrcit espanyol sempre que no malmetessin l'entorn ni afectessin els visitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.