ERC-MES exigeix que el registre de la propietat inclogui la clàusula de la titulització de les hipoteques


  • Comparteix:

Roda de premsa per presentar la moció que portaran al proper ple

Roda de premsa per presentar la moció que portaran al proper ple

ERC-MES i el moviment Ni dación ni pago reclamen a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que funcioni com un veritable registre públic i a les entitats financeres que publiquin tota la informació sobre els fons de titulització de les hipoteques per fer-la accessible i clara a les famílies. El grup republicà presentarà una moció amb aquesta demanda al ple municipal d'aquest mes.

La titulització és una cessió del crèdit, en aquest cas les hipoteques, a inversors de tot el món en els mercats secundaris. Els bancs solen emprar aquesta tècnica financera, incloent-la en molts crèdits, per tenir liquiditat. Segons l'advocat José Ángel Gallegos, membre del moviment Ni Dación ni pago, aquesta cessió fa que l'entitat bancària ja no sigui el creditor de la hipoteca i, per tant, no pugui reclamar el deute hipotecari.

José Ángel Gallegos

Per haver-la titulitzat, el banc ja no és creditor i per tant no podria reclamar l'execució del pagament. El banc té falta de legitimació activa per fer-ho.


Gallegos també ha citat una vintena de casos en els quals el jutge ha resolt a favor de l'hipotecat en relació amb les titulitzacions, malgrat que encara són una minoria. En aquest sentit, la portaveu de la formació independentista, Mireia Ingla, ha explicat de què tracta la moció.

Mireia Ingla

És també un tema de transparència, perquè el pitjor que li pot passar a algú és no saber què passa amb la seva hipoteca. Hem sentit en moltes ocasions l'existència de clàusules abusives i la titulització és una d'elles.


La formació republicana ja ha registrat una proposició de no llei per a portar aquest tema al Congrés dels Diputats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.