La CUP-PC vol que es faci seguiment de les clàusules socials en l'adjudicació dels serveis externalitzats


  • Comparteix:

El servei de neteja, a càrrec de Valoriza, està externalitzat / Foto: Ajuntament

El servei de neteja, a càrrec de Valoriza, està externalitzat / Foto: Ajuntament

La CUP-PC vol que es consolidin i es faci seguiment de les clàusules socials del plec de condicions per a l'adjudicació dels serveis externalitzats de l'Ajuntament durant aquest mandat. La formació presentarà una moció al ple de dilluns per demanar que es creï una comissió sobre contractació pública responsable amb criteris socials i ambientals amb l'objectiu d'elaborar un document que estableixi els criteris que s'han de complir en la contractació pública municipal.

El text també exigeix que les empreses prestatàries compleixin la legislació i la normativa laboral en prevenció de riscos. A més, la formació demana al consistori la creació d'un canal obert per rebre demandes de mediació o denúncies per part dels treballadors afectats segons la normativa. En aquest sentit, la moció insisteix que l'administració serà l'encarregada de donar cobertura legal als afectats.

La moció també convé informar dels acords a totes les empreses i als seus treballadors que presten servei a l'Ajuntament i també a les entitats i associacions del tercer sector de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.