ERC-MES celebra la proposta de comprar l'HGC i demana que l'Ajuntament entri en un consorci per gestionar-lo


  • Comparteix:

Els representants d'ERC-MES al CAP Can Mates

Els representants d'ERC-MES al CAP Can Mates

ERC-MES celebra la proposta de comprar l'Hospital General de Catalunya (HGC) perquè entri a la xarxa pública i demana que, si es tanca l'operació, la instal·lació es gestioni des d'un consorci amb presència de l'Ajuntament. El grup municipal presentarà una moció d'urgència al ple perquè el consistori pro mogui la creació del consorci i hi participi econòmicament.

Segons ERC-MES, l'anunci del conseller de Salut, Toni Comín, demostra el compromís dels republicans amb la sanitat pública, els treballadors i els pacients. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, remarca que si la compra de l'HGC tira endavant, la sanitat pública sortirà reforçada i es generarà un estalvi ja que es passarà de construir dos hospitals públics a gestionar-ne un del sol ja construït.

Aprofitant l'anunci de Comín, el grup muncipal ha demanat a Convergència i C's que retirin la moció que s'ha de debatre en el proper ple en què reclamen a Salut que aturi la sortida de l'HGC de la xarxa pública. Ingla assegura que ara cal que tots els partits donin suport a la compra de la instal·lació santcugatenca perquè és 'un escenari favorable als interessos de la comarca'.

Ingla ha llençat un missatge a l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mireia Ingla

Demanem a l'alcaldessa que retirin la seva moció perquè era partidista i no genera consens.


La portaveu republicana també ha obert la porta a la possibilitat que, en les negociacions entre la Generalitat i el propietari de l'HGC, es busquin uns terrenys per a QuirónSalud perquè construeixi un centre d'atenció privada a Sant Cugat.

Mireia Ingla

Demanem que l'Ajuntament i la propietat de l'empresa busquin terrenys per si la companyia vol dur a terme la seva activitat privada.


Ingla ha fet les declaracions al CAP Turó Can Mates en companyia de representants d'ERC de Rubí, Cerdanyola i Castellbisbal, ciutats que tindrien l'HGC com a centre públic de referència si l'operació tira endavant. També hi han estat presents el senador santcugatenc Bernat Picornell i el diputat de JxSí Marc Sanglas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.