El govern local proposa unes ordenances sense increment en el rebut de l'IBI


  • Comparteix:

Ajuntament de Sant Cugat

Ajuntament de Sant Cugat

El govern local proposa per a l'any vinent unes ordenances fiscals sense increment en el rebut de l'IBI, però amb noves subvencions en aquest impost per a 'famílies amb escassa capacitat econòmica' i per a entitats culturals i esportives. La proposta no inclou cap creació d'impost ni cap increment en els ja existents. El marc d'ingressos de l'Ajuntament es portarà a aprovació provisional al ple de dilluns.

L'IBI mantindrà les bonificacions d'anys anteriors per a famílies nombroses i monoparentals, i gent gran, entre d'altres. També s'hi afegirà una línia de subvencions per ajudar a pagar l'impost a famílies amb 'escassa capacitat econòmica', fruit de l'acord d'estabilitat pressupostària amb ERC-MES. Aquesta línia ja entrarà en funcionament aquest any amb un topall de 125.000 euros i continuarà el vinent amb una partida de 150.000. Es calcula que un miler de famílies podran beneficiar-se de la mesura i es prendrà com a referència el nivell de renda de la unitat familiar i el valor cadastral de l'immoble.

Una altra de les novetats és la línia de subvenció de l'IBI per a entitats culturals i esportives si són propietàries de l'immoble o si s'especifica en el contracte de lloguer que assumeixen el pagament d'aquest impost. Es bonificarà fins al 50% del rebut a llibreries, sales d'exposicions, seus d'entitats culturals, clubs esportius i similars. S'ha calculat una forquilla d'entre 50.000 i 75.000 euros d'ajut en aquesta línia.

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, ha explicat que volen posar en valor l'aportació social d'entitats esportives i culturals a la ciutat.

Damià Calvet

Creiem en el teixit social i cultural i en la funció que duen a terme.


Per qüestions legals, les dues noves línies de subvencions no formen part de les ordenances sinó que s'integren en una partida pressupostària.

Altres novetats
Els vehicles elèctrics i híbrids amb 0% d'emissions podran aparcar gratuïtament a la zona blava. Els vehicles amb segell ECO tindran un descompte del 50% quan hi estacionin.

Pel que fa a la plusvàlua, es rebaixa del 30 al 29% la taxa d'aquest impost.

Dilluns, es portarà al ple l'aprovació provisional de les ordenances. Es preveu que la votació definitiva tingui lloc al desembre amb el conjunt dels pressupostos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.