El debat sobre l'Hospital General de Catalunya a la xarxa pública sanitària arriba al ple d'avui


  • Comparteix:

El plenari d'aquest mes s'ha posposat una setmana pel viatge de l'alcaldessa a Quito

El plenari d'aquest mes s'ha posposat una setmana pel viatge de l'alcaldessa a Quito

El ple municipal d'aquest mes debat aquest dilluns sobre l'exclusió de l'Hospital General de Catalunya (HGC) de la xarxa del sistema sanitari públic (SISCAT). Per una banda, Convergència i C's defensaran una moció per instar la Generalitat a no excloure el centre de la xarxa pública, mentre que ERC-MES presentarà un text d'urgència perquè l'Ajuntament promogui la creació d'un consorci que gestioni un eventual HGC dins del sistema públic. El plenari també abordarà, entre altres temes, les ordenances fiscals, el suport a La Marató de TV3 i als acords de pau a Colòmbia. La sessió arrencarà a les set de la tarda i mitja hora abans tindrà lloc el torn l'audiència pública.

L'Ajuntament aprovarà, a través de mocions institucionals, que Sant Cugat commemori el centenari de l'arribada dels Ferrocarrils per la ciutat, que la contractació de l'electricitat als edificis municipals sigui d'energia 100% renovable i que s'elabori un pla estratègic per a l'Escola Municipal d'Art i Disseny.

Mocions
Les mocions dels partits prendran, una vegada més, protagonisme de la sessió. Convergència, C's, ERC-MES, PSC i PP defensaran un text conjunt per donar suport al 25è aniversari de La Marató de TV3. D'altra banda, la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA obriran el debat per donar suport als 27 imputats per ocupar el rectorat de la UAB al 2013.

Convergència i el PSC presenten una moció a instàncies de l'Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i del Fons Català de Cooperació, així com de col·lectius colombians del país, per donar suport al procés de pau de Colòmbia amb les FARC.

L'Hospital General de Catalunya (HGC) prendrà protagonisme una vegada més amb una moció de Convergència i C's per instar la Generalitat a mantenir el centre a la xarxa pública. De la seva banda, ERC-MES proposarà que el consistori promogui la seva inclusió en un consorci que reguli l'eventual entrada de l'hospital al SISCAT.

ICV-EUiA presentarà una moció, amb el suport d'ERC-MES, per defensar la titularitat catalana de les vies que es construeixin a la comarca.

El regidor no adscrit Dimitri Defranc portarà a debat dues mocions. Per una banda, demanarà que Sant Cugat disposi d'un centre d'acollida d'animals domèstics. De l'altra, que la ciutat s'adhereixi a la xarxa Innpulso a través de la convocatòria per a la concessió de la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació.

C's proposarà al plenari que Sant Cugat cedeixi locals municipals a les entitats i associacions. D'altra banda, ERC-MES defensarà que la ciutat sigui declarada Municipi de Cultura de Pau i Lliure de Pràctiques Militars, en relació amb els moviments d'aquest tipus al Parc Natural de Collserola.

El PP presentarà un text per instar l'Ajuntament a crear un Consell Municipal de Família.

La CUP-PC proposarà la inclusió de clàusules socials en les condicions de l'adjudicació dels serveis externalitzats durant el mandat. Finalment, ERC-MES instarà l'Ajuntament perquè el registre de la propietat inclogui la clàusula de la titulització de les hipoteques.

Propostes de govern
L'equip de govern presentarà, en dació de compte, l'aprovació per part de la Junta Local de Seguretat del Pla Local del municipi entre 2017 i 2020. En clau mediambiental, se sotmetrà a votació la modificació dels estatuts del Consorci del Parc Natural de Collserola.

En clau d'Urbanisme, se sotmetrà a votació els acords d'una cessió de terrenys destinats a la construcció de l'Escola Nova i l'elaboració d'un contenciós a la Generalitat per autoritzar la renovació ambiental a la química Lubrizol.

En matèria econòmica, l'equip de govern informarà sobre els informes de la tresoreria de l'Ajuntament i dels responsables financers de Promusa i EPEL de Cugat.cat del segon trimestre de l'any. A més, se sotmetrà a votació la modificació dels preus públic per les activitats, cursos, tallers i espectacles al centre obert de Can Llobet. L'àrea d'Economia també proposarà un acord en l'aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs locals per a l'exercici de l'any vinent.

La sessió acabarà amb el torn de precs, preguntes i interpel·lacions de l'oposició a l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.