El futur de l'Hospital General divideix els grups del ple municipal


  • Comparteix:

Entrada de l'HGC / Foto: HGC

Entrada de l'HGC / Foto: HGC

El futur de l'Hospital General de Catalunya (HGC), que afronta alhora la sortida del sistema públic i una oferta de compra de la Generalitat, ha protagonitzat el debat del ple. Mentre Convergència, C's i el PP han apostat per instar Salut a aturar l'expulsió del centre i a estudiar la concertació d'espais buits de l'equipament, ERC-MES ha defensat la possible compra en un discurs crític contra l'equip de govern local. ICV-EUiA i el PSC han demanat diàleg per a una estratègia comuna i la CUP-PC ha exigit una auditoria pública a l'HGC.

ESCOLTA-HO

El text de Convergència, C's i el PP ha rebut l'abstenció del PSC i el regidor no adscrit i l'oposició de la CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES, que ha estat molt bel·ligerant amb Convergència, soci en el govern de la Generalitat. La portaveu republicana, Mireia Ingla, ha carregat contra l'alcaldessa i ha lamentat que no hagi contactat amb ERC-MES per elaborar una estratègia local conjunta.

Mireia Ingla

Vostè s'ha erigit com l'heroïna defensora dels drets dels santcugatencs, com si els altres no volguéssim defensar els drets dels ciutadans.


La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha avalat la gestió de l'equip de govern i ha qualificat la decisió de Comín de 'despropòsit'.

Susanna Pellicer

No defensem l'HGC per sobre del bé i el mal, defensem els drets que ara estan prestant a la ciutat.


L'estira-i-arronsa entre Convergència i els republicans, partits implicats en el pla de xoc de la Generalitat que avala l'expulsió de l'HGC, ha motivat la reprovació d'alguns grups. El PSC ha acusat les dues formacions de confondre la ciutadania i ha emplaçat tothom a treballar plegats. Una falta de diàleg que també ha exposat ICV-EUiA, que ha titllat de 'desproporcionada' la polèmica quan només el 12% de l'activitat del centre és pública.

La CUP-PC ha proposat una auditoria pública a un equipament que 'ha socialitzat pèrdues i ha privatitzat beneficis' i ha suggerit que cedeixi la gestió per compensar 'el rescat públic' de l'hospital.

L'esmena a la totalitat d'ERC-MES no ha prosperat amb l'oposició de l'equip de govern, C's i el PP, i l'abstenció del PSC. ICV-EUiA i el regidor no adscrit sí que han donat suport a l'esmena.

La veu dels treballadors
El president de l'associació facultativa de l'HGC i portaveu dels treballadors, Miquel Àngel Carrasco, que ha lliurat a l'alcaldessa les prop de 4.500 signatures que han recollit i ha afegit que 'el centre no es pot convertir en públic d'un dia per a l'altre'.

Miquel Àngel Carrasc

El canvi proposat per la conselleria es pot estudiar però no d'un dia per a l'altre. I abans s'ha de donar a conèixer el projecte a la propietat, les ciutats i treballadors.


Carrasco ha pronunciat aquestes paraules a l'audiència ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.