Sant Cugat es declara municipi de Cultura de Pau i lliure de pràctiques militars


  • Comparteix:

Presència de l'exèrcit a Collserola / Foto: Ministeri de Defensa

Presència de l'exèrcit a Collserola / Foto: Ministeri de Defensa

Sant Cugat s'ha declarat aquest dilluns municipi de Cultura de Pau i lliure de pràctiques militars. Tots els partits, tret del PP i C's, han donat suport a aquesta inicitiva proposada per ERC-MES. La moció aprovada remarca el rebuig a les pràctiques militars al Parc Natural de Collserola i dóna suport al consorci en les actuacions que emprengui per no permetre més accions d'aquest tipus al seu àmbit.

ESCOLTA-HO

El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ha recordat el caràcter bel·licista de l'article 8 de la constitució espanyola.

Èric Gómez

Ningú no es creu que l'article 8 de la constitució espanyola sigui un mostra de pau. Volem que Sant Cugat sí que sigui pacifista.


El PP i C's hi han votat en contra. El portaveu del popular, Álvaro Benejam, ha sortit en defensa de la tasca dels soldats espanyols.

Álvaro Benejam

Als soldats se'ls pot demanar la vida per salvar la sobirania i la independència d'Espanya. Ens protegeixen de qualsevol amenaça interna i externa.


El contingut de la moció aprovada es donarà a conèixer al Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), a la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), al Centre Delàs, al ministeri de Defensa espanyol i als grups del Parlament, del Congrés i del Senat.

En paral·lel a la moció aprovada, ERC demanarà al Senat que es modifiqui la legislació perquè les maniobres militars, com les que es duen a terme al parc de Collserola, requereixin l'autorització de la població on s'efectuen. El senador santcugatenc d'ERC, Bernat Picornell, presentarà la moció a la cambra alta on també exigirà que si el municipi dóna permís per fer les maniobres, s'hagi de negociar amb l'Ajuntament la data i l'horari de l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.