El ple exigeix que el registre de la propietat inclogui la clàusula de la titulització de les hipoteques


  • Comparteix:

Edifici de la Comissió Nacional del Mercat de Valors / Foto: Creative Commons

Edifici de la Comissió Nacional del Mercat de Valors / Foto: Creative Commons

L'Ajuntament instarà la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) a funcionar com un veritable registre públic. El consistori també reclama a les entitats financeres que publiquin tota la informació sobre els fons de titulització de les hipoteques per fer-la accessible i clara a les famílies. Ho ha aprovat el ple a través d'una moció d'ERC-MES i el moviment Ni dación ni pago, amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C's, que s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

El text també sol·licita a les entitats financeres que publiquin al seu web la relació d'actius que componen aquests fons de titulització. L'acord es comunicarà al jutge degà de Rubí perquè analitzi si es poden suspendre els procediments d'execució fins que cada entitat financera remeti certificació de si el préstec a executar ha estat titulitzat o no. El text també insta la Diputació de Barcelona i la Generalitat a atendre les sol·licituds que no s'estan considerant de la ciutadania que es troba en una situació de llançament hipotecari. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha demanat transparència en aquests temes.

Mireia Ingla

Nosaltres només estem demanant coses tan senzilles com la transparència i la publicitat, el dret que té la gent a saber que té la hipoteca titulitzada. Per això demanem que hi hagi un registre públic en aquest sentit, és el mínim que es pot demanar.


La moció s'ha aprovat amb la votació favorable de tots els grups municipals, excepte C's, que s'ha abstingut en considerar que la mesura, que titlla de 'pegat', 'pot vulnerar la privacitat dels usuaris'. La formació republicana ja ha registrat una proposició de no llei per portar aquest tema al Congrés espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.