Sant Cugat posarà un contenciós a la Generalitat per la renovació ambiental a la química Lubrizol


  • Comparteix:

Lubrizol

Lubrizol

L'Ajuntament posarà un contenciós contra la Generalitat per renovar l'autorització ambiental a Lubrizol. El consistori considera que és necessària una avaluació ambiental completa de l'empresa que resolgui que ha de rebaixar la capacitat d'emmagatzematge i així evitar el radi de protecció de 225 metres que obliga la normativa europea. La regulació ha portat al consistori a suspendre temporalment la concessió de noves llicències per a espais de concurrència pública a Can Solà i Can Magí.

ESCOLTA-HO

Amb aquest recurs contenciós administratiu, l'Ajuntament vol defensar 'els interessos de la ciutat' després que Territori i Sostenibilitat no hagi estimat la impugnació del consistori per la renovació de l'autorització ambiental a Lubrizol. Les al·legacions demanaven una nova avaluació ambiental de l'empresa perquè Lubrizol no ha canviat cap dels processos de fabricació ni la capacitat d'emmagatzematge, quan ara la normativa europea sobre l'ús de productes químics en la indústria és més restrictiva.

Rebutjades les al·legacions, l'equip de govern opta per la via judicial, tot i que manté oberta la via del diàleg amb la Generalitat i la química. El govern ha manifestat a les dues parts la necessitat que Lubrizol redueixi l'emmagatzematge del dipòsit d'una substància per evitar el radi de protecció que perjudica 'sectors econòmics consolidats' a Can Solà i Can Magí.

Actualment, el consistori no pot concedir noves llicències a la zona per a espais com restaurants, discoteques i comerços. La suspensió temporal no afecta activitats en vigor ni canvis de titular ni renovacions de llicències d'activitats ja existents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.