L'Ajuntament estudia demandar Foment per l'impacte acústic a l'AP7 al tram de Mas Gener


  • Comparteix:

El Consell de Barri de Mira-sol se celebra al Casal del Districte / Foto: localpres

El Consell de Barri de Mira-sol se celebra al Casal del Districte / Foto: localpres

L'Ajuntament presentarà un requeriment judicial al ministeri de Foment espanyol per la manca de resposta sobre l'impacte acústic de l'AP7 al tram de Mas Gener. Ho ha anunciat la presidenta del consell de barri de Mira-sol, Carmela Fortuny, durant la reunió d'aquest dimecres de l'òrgan participatiu. Arran de les queixes reiterades dels veïns, Fortuny ha explicat que la regidoria de Medi Ambient està fent un estudi sobre l'impacte acústic de la via que permeti dissenyar les mesures de protecció a aplicar en els llocs on els nivells de soroll sobrepassin els límits normatius. L'estudi es presentarà a finals de gener.

Els problemes pel soroll de la via han tornat a estar un dels temes candents del consell de barri de Mira-sol, que s'ha allargat més de tres hores. La seva presidenta ha explicat que l'Ajuntament no pot construir pantalles acústiques perquè 'no és la seva competència' i, en fer-ho, cometria un delicte. Fortuny ha dit que han intentat posar-se en contacte amb Foment i, davant la seva manca de resposta, s'ha encarregat una enginyeria especialitzada en l'avaluació de soroll que els permeti pressionar-los.

Carmela Fortuny

Aquest estudi ens servirà per tornar a instar a Foment. En aquest cas no serà una instància comunicativa, sinó que farem un requeriment judicial. Crec que això ens donarà força. Una denúncia a Foment per no actuar al respecte.


Diversos veïns i entitats han proposat plantar arbres com a mesura de contenció del soroll. Tot i que la sotsdirectora de Medi Ambient i Participació Ciutadana, Marina Casals, assegura que aquest no és un mitjà gaire efectiu, el consell ha promès estudiar la proposta com a mesura provisional fins que no es trobi una solució definitiva al conflicte.

Procés participatiu de l'avinguda de Baixador
El consell de barri també ha presentat els resultats del procés participatiu per a l'urbanització de l'avinguda de Baixador, que ha decidit que passi a ser una 'via pacificada' i de circulació lenta. Els resultats ja han estat validats per la consultora CIVIS, encarregada de vetllar el procés participatiu, i s'espera que a finals de desembre o principis del 2017 l'Ajuntament presenti els esbossos finalistes. Ho explica la tècnica de CIVIS Marta Martorell.

Marta Martorell

La comissió de seguiment de tot el procés va validar l'informe final la setmana passada. L'Ajuntament s'ha ofert a dissenyar els esbossos per poder-ho exposar i que la gent decideixi quin vol de cara al 2019.


Martorell ha valorat la participació dels veïns de Mira-sol i Valldoreix als tallers i la unitat de criteri.

Actuació a l'entorn de l'estany dels Alous
Casals també ha explicat els treballs que ja han començat per millorar l'accés a l'estany dels Alous. Les obres busquen millorar el pendent que hi ha fins a l'aigua compensant el terreny. També es desbrossarà un tram del camí per fer-lo més accessible i s'invertirà en la senyalització del mirador per advertir dels riscos existents.

Altres temes
La sessió d'aquest dimecres també ha servit per anunciar la reactivació de la Coordinadora de Cultura, que ja s'ha convocat i ha començat a treballar per dinamitzar el Casal de Mira-sol i potenciar el teixit associatiu del districte. La presidenta del consell ha anunciat que donarà periòdicament atenció personalitzada als veïns amb l'objectiu de fer dació de compte de les propostes individuals a cada consell de barri. També s'ha presentat el calendari de reunions de l'òrgan participatiu, una reclamació dels veïns. La propera trobada serà el 14 de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.