CSQP veu amb bons ulls la compra de l'HGC però demana concreció a la Generalitat


  • Comparteix:

La roda de premsa ha estat a les portes del centre hospitalari

La roda de premsa ha estat a les portes del centre hospitalari

La diputada de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) Marta Ribas considera positiva la possible adquisició de l'Hospital General de Catalunya (HGC) per part de la Generalitat però reclama que es concreti quin seria el futur d'aquest equipament si l'absorbeix la sanitat pública. La coalició, que agrupa Podem, ICV, EUiA i Equo, vol conèixer el model de gestió, les condicions laborals i com afectaria la compra a la resta d'inversió de salut pendent a la comarca. Ribas ha ofert aquest dimecres una roda de premsa davant l'hospital amb diversos càrrecs electes ecosocialistes comarcals, entre ells els regidors santcugatencs d'ICV-EUiA, que han reclamat a l'alcaldessa que faci partíceps la resta de grups del ple de l'actuació del consistori.

Ribas i els seus companys vallesans han lamentat la falta d'informació sobre les intencions de Salut i han assenyalat les mancances sanitàries de les diferents poblacions. Així han subratllat les preocupacions per una possible compra de l'hospital que consideren adequada però temen que vagi en detriment d'altres inversions pendents. La diputada Marta Ribas ho ha dit amb les següents paraules.

Marta Ribas

Estem a favor d'aquesta operació sempre que no comporti riscos per a altres hospitals públics, riscos laborals i no suposi tornar a pagar per coses que ja s'han pagat.


La portaveu municipal d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha reclamat que l'alcaldessa, Mercè Conesa, impliqui la resta de partits en la qüestió.

Roser Casamitjana

L'alcaldessa no ha consultat res amb ningú. Hauria de consultar els grups per mirar de consensuar una resposta.


L'alcaldessa de Montcada i Reixach, Laura Campos; l'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, i el regidor santcugatenc Ramon Gutiérrez són els altres càrrecs electes que han comparegut. L'acte ha estat poques hores després que més de 200 empleats de l'HGC es concentressin a les portes de l'hospital per reclamar a la conselleria una solució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.