Més de 100 persones fan costat a l'alcaldessa de Berga a la plaça de la Vila de Sant Cugat


  • Comparteix:

Foto de família de l'aplec

Foto de família de l'aplec

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest divendres davant l'ajuntament per mostrar suport a l'alcaldessa de Berga, la cupaire Montse Venturós, detinguda per anar a declarar al jutjat per penjar l'estelada al balcó consistorial les jornades electorals del 27S i el 20D. La CUP, organitzadora de l'acte, ha reivindicat la unitat del poble català per fer front al que consideren un 'atac' a la democràcia i tem un degoteig de més casos arreu del país. La trobada, sota el lema 'Contra la repressió, sense por. Desobeïm per la independència', s'ha sumat a reivindicacions d'altres ciutats. Membres del PDECat, la CUP, ERC, ICV-EUiA, ANC, Òmnium i l'alcaldessa, Mercè Conesa, han participat a la concentració.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha fet aquesta proclama en una breu intervenció.

Ignasi Bea

L'Estat espanyol ens demostra que de democràcia no hi entén. Aniran a per nosaltres. És important estar units.


Alguns assistents han demanat a l'alcaldessa que sigui 'valenta' i retiri la bandera espanyola del balcó del consistori. Preguntada per aquesta petició, Conesa ha declinat fer declaracions.

Els Mossos han detingut aquest divendres al matí Venturós al seu domicili per portar-la davant del jutge, on no va comparèixer en les dues convocatòries electorals per penjar la bandera independentista al balcó del consistori. Després de la declaració de Venturós, el jutge ha dictat la posada en llibertat sense fiança però amb l'obligació de presentar-se al jutjat 'sempre que se li demani'. En la interlocutòria, escrita en català, el magistrat l’adverteix que si torna a no presentar-se se li podrà dictar una altra ordre de detenció que podria acabar en presó.

Venturós també ha rebut el suport de la Generalitat, que ha titllat d''aberració' la detenció i ha demanat 'màxima unitat' pel 'dèficit democràtic' de l'Estat espanyol. L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Súmate han expressat també la seva adhesió.

Les concentracions s'han fet davant dels ajuntaments o a places de ciutats com Barcelona, Girona, Lleida, Reus, Tortosa, Figueres, Sabadell, Mataró, Vilafranca del Penedès, Sort i Palma, a més de Berga, on s'han reunit 700 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.