ICV-EUiA vol que s'aturi la instal·lació dels nous comptadors elèctrics telegestionables


  • Comparteix:

Endesa ha subcontractat la instal·lació dels comptadors a l'empresa Enel / Foto: Confavc

Endesa ha subcontractat la instal·lació dels comptadors a l'empresa Enel / Foto: Confavc

ICV-EUiA vol que l'Ajuntament insti la Generalitat i el govern espanyol a paralitzar la instal·lació dels nous comptadors elèctrics telegestionables en considerar que 'no garanteixen la innocuïtat per a la salut, la proteció de dades, la transparència en la gestió i l'eficiència energètica'. Els ecosocialistes ho portaran a debat al ple d'aquest mes a través d'un moció original de la Plataforma Stop Comptadors i de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) que ja han tirat endavant la Diputació i ajuntaments com el de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Santa Perpètua de Mogoda.

El text, assegura ICV-EUiA, respon a les recomanacions del Parlament Europeu sobre 'el principi de precaució sobre la salut en la instal·lació d'aquest tipus d'aparells', ja que 'no es coneixen els possibles efectes sobre la salut' que poden tenir. La moció també lamenta que les companyies elèctriques podran conèixer els hàbits dels usuaris del servei. Ho ha explicat la portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

Hi ha un parell de coses que són dubtoses i que podrien constituir alguna il·legalitat, com la protecció de la salut. En un cas com aquest s'ha d'adoptar una actitud de prevenció.


La moció també critica 'la restricció a la lliure competència que imposa Endesa' perquè l'única empresa que pot instal·lar els comptadors és Enel. A més, el text també lamenta l'obligació per part dels usuaris d'acceptar la substitució d'aquests aparells 'sense avisar-los de la data i de l'hora de la operació'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.