La construcció de la sala polivalent el 2017, requisit de les JERC per a l'acord pressupostari amb l'equip de govern


  • Comparteix:

Eli Escoda, Èric Gómez i Lluc Cahís han presentat les demandes de les JERC

Eli Escoda, Èric Gómez i Lluc Cahís han presentat les demandes de les JERC

La construcció d'una sala polivalent i de concerts l'any vinent és el requisit indispensable perquè les JERC donin suport a la reedició de l'acord pressupostari amb l'equip de govern. La branca juvenil d'ERC demana que s'inclogui una partida d'un milió als pressupostos per construir l'espai al darrere del Teatre-Auditori. La formació ha presentat la proposta hores abans que l'Ajuntament convoqués els mitjans per explicar el pacte entre el govern i ERC-MES per aprovar el pressupost on s'inclourà aquest projecte.

La gestió de la futura sala polivalent és també un dels punts clau per a les joventuts republicanes. Demanen la creació d'una comissió des del procés d'execució de l'obra amb la participació de les entitats juvenils i culturals per garantir un model de cogestió entre el consistori i el teixit associatiu, com a principals usuaris.

El regidor d'ERC-MES i membre de les JERC, Èric Gómez, ha explicat que la nova sala hauria de tenir capacitat per acollir entre 600 i 700 persones. Gómez també insistit que l'espai haurà d'incorporar bucs d'assaig per als grups locals. Les joventuts d'ERC han específicat que, tot i que l'ús principal de la sala polivalent ha d'estar pensat per a les entitats juvenils i culturals, 'ha de ser un espai prou polivalent perquè s'en pugui beneficiar tota la ciutat'.

Èric Gómez

Hem de veure quin model de sala fem. No volem ni la sala de concerts més 'smart' ni la més 'cuqui', volem una sala funcional que cobreixi les necessitats del jovent i del teixit cultural de la ciutat.


Les JERC també exigeixen que s'incorpori als pressupostos una partida per a la futura Biblioteca Central Urbana. La branca juvenil d'ERC s'ha mostrat satisfeta que l'acord pressupostari d'enguany hagi permès que la Biblioteca Central Gabriel Ferrater no tanqui al migdia i ha avançat que, si es reedita el pacte pressupostari, l'equip de govern s'ha compromès a obrir l'equipament cultural fins la una de la matinada 30 dies l'any coincidint amb l'època d'exàmens a partir de 2017.

En aquesta mateixa línia, els independentistes demanen que la futura biblioteca tingui aules d'estudi amb accés independent. D'aquesta manera, asseguren, es facilita obrir aquests espais amb un horari diferent al de l'equipament.

Les JERC també volen que es mantingui el programa de garantia juvenil i lamenten que l'equip de govern no aposti per fomentar les polítiques juvenils.

Amb tot, les JERC han valorat l'acord pressupostari del 2016 'tot i que hi ha coses millorables'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.