Valldoreix inicia un contenciós administratiu amb Sant Cugat pel seu finançament


Temes relacionats

L'Ajuntament vol revisar el conveni amb l'EMD per ajustar-lo a la realitat del 2004 (29/abr/04)

L'EMD de Valldoreix reclama la renovació del conveni marc subscrit amb l'Ajuntament de Sant Cugat l'any 96 (25/feb/04)


  • Comparteix:

Valldoreix porta Sant Cugat als tribunals en iniciar un recurs contenciós-administratiu contra l'import del conveni econòmic consignat als pressupostos municipals. El govern de l'EMD assegura que retirarà aquest procediment judicial si les negociacions en curs arriben a bon port, però consideren que la 'responsabilitat institucional' els obliga a no tancar-se cap porta.

La revisió del conveni econòmic entre Sant Cugat i Valldoreix, pel qual l'Ajuntament retorna a l'EMD la part del pressupost que pertoca al districte, puja de to i arriba a l'àmbit judicial. Tot i el compromís assumit per Sant Cugat d'arribar a una sortida negociada, l'EMD ha encetat un procediment contenciós-administratiu contra la desestimació de les esmenes que Valldoreix va presentar als pressupostos municipals,

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montse Turu, ha remarcat que, amb aquest recurs, no es vol entorpir les relacions entre els dos governs ni bloquejar les negociacions, sinó garantir que no es perd cap de les vies legals al seu abast:

Montse Turu

És una responsabilitat institucional seguir tots els passos legals per si no s'arribés a una entesa. Però no hi ha mala relació.


Des dels partits de l'oposició es critica que el procediment no és oportú ni recomanable quan ja hi ha encetades les negociacions amb l'Ajuntament i l'alcalde ha demostrat la voluntat d'arribar a una entesa. Des de CiU asseguren que la judicialització d'aquest conveni només comportarà perjudicis per Valldoreix, i s'endarrerirà tres o quatre anys el cobrament del conveni. Escoltem el portaveu de CiU, Marc Monells:

Marc Monells

El dret no caduca i, per tant, més val no impugnar-ho, a més que si es deterioren les relacions entre Sant Cugat i Valldoreix ja veurem com queden les coses


CiU ha votat contra la interposició d'aquest recurs, mentre el Partit Popular s'ha abstingut perquè, tot i voler defensar els interessos de Valldoreix, consideren que el procediment és incorrecte.

Per la seva part, Esquerra Republicana, l'únic partit que governa a les dues administracions, ha reiterat el seu compromís perquè la renovació del conveni arribi a bon port.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.