El jutjat ordena a l'Ajuntament complir la sentència que l'obligava a treure l'estelada de Lluís Millet


  • Comparteix:

Estelada de la plaça de Lluís Millet

Estelada de la plaça de Lluís Millet

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona ha ordenat a l'Ajuntament que executi provisionalment la sentència amb la qual li va ordenar que retirés l'estelada de la plaça de Lluís Millet. La magistrada accepta així la petició de Societat Civil Catalana (SCC) i dóna al consistori un màxim de 10 dies per despenjar la bandera. El consistori, però, roman a l'espera que es resolgui el recurs d'apel·lació presentat divendres passat contra l'execució cautelar de la sentència.

SCC interpreta la interlocutòria com 'un triomf de la democràcia i del pluralisme' perquè, recorda en un comunicat, el cas va sorgir arran d'una queixa contra l'Ajuntament, al qual va acusar d'ignorar el requeriment d'un grup de ciutadans que reclamaven retirar l'estelada de la plaça.

A la interlocutòria, la magistrada afirma que l'estelada no pot estar penjada en base al dret i deure de la llibertat d'expressió dels càrrecs electes municipals, com sempre ha defensat l'Ajuntament. La jutge estima que la doctrina del Tribunal Constitucional (TC) sosté que 'les institucions públiques, a diferència dels ciutadans, no gaudeixen del dret fonamental a la llibertat d'expressió'.

Una vegada publicada l'ordre per executar provisionalment la sentència, SCC ha avançat que vetllarà 'perquè es doni correcte compliment' de la interlocutòria, de manera que ha exigit al consistori que no esgoti els dies 10 dies que concedeix la magistrada i que retiri el recurs d'apel·lació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.