Els partits de Sant Cugat opinen sobre la nova ubicació de l'estelada a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha retirat l'estelada de Lluís Millet

L'Ajuntament ha retirat l'estelada de Lluís Millet

Els partits polítics amb representació municipal s'han pronunciat sobre la polèmica generada arran de la nova ubicació de l'estelada a la plaça d'Octavià. L'Ajuntament l'ha tornada a hissar després que un grup de persones anònimes hagi despenjat i trepitjat aquest dimecres la bandera independentista que onejava al màstil. La bandera s'havia retirat de la plaça de Lluís Millet aquest dimecres al vespre en compliment de la interlocutòria emesa pel jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona.

El PDECat assegura que aquesta acció vol 'defensar la llibertat d'expressió i el procés sobiranista'. El membre de la formació Damià Calvet diu que amb aquesta desobediència volen 'refermar el seu compromís amb el procés cap a la independència'.

Damià Calvet

Volem refermar el nostre compromís amb el procés cap a la independència. Estem en una legislatura de transició nacional i a Sant Cugat hi ha una majoria de representants polítics que hi estan a favor.


La CUP-PC no entém la sentència que obliga a retirar la bandera ja que, diuen, l'estelada 'és representativa per a la majoria de santcugatencs'. Tot i això, un dels seus membres Ignasi Bea diu que ells 'no haurien canviat la bandera d'ubicació per obeir la sentència'.

Ignasi Bea

Aquesta sentència que ha obligat la retirada de la bandera de Lluís MIllet no té cap sentit i l'únic que fa és negar la llibertat d'expressió. En tot cas, Sant Cugat està adherida a l'AMI i la majoria de regidors subscriuen la independència. Per tant, no hi trobem cap sentit.


C's titlla de 'molt greu' la postura de Mercè Conesa i recorda a l'alcaldessa que 'incomplir una sentència té greus conseqüències'. El portaveu, Aldo Ciprián, demana que sigui la mateixa alcaldessa 'la que pagui la bandera'.

Aldo Ciprián

Imagino que l'alcaldessa haurà pagat la bandera amb els seus diners, perquè, si no, estarà utilitzant diners públics per fer propaganda política. No sé si ella és conscient de les repercussions que té no acatar una sentència judicial.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, valora la decisió de l'Ajuntament de penjar l'estelada, però defensa que no s'hauria d'haver retirat de la plaça Lluís Millet. La republicana recorda que el seu partit aposta per 'anar més enllà' en matèria de símbols.

Mireia Ingla

Nosaltres en el tema banderes aniríem un pas més enllà del que està fent el govern municipal. De totes maneres, trobo molt fort que la gent despengi i faci malbé una bandera.


ICV-EUiA assegura que aquesta 'no és la seva guerra' i creu que hi ha altres temes més importants a tractar que 'la ubicació d'una bandera'. La portaveu, Roser Casamitjana, fins i tot titlla el debat d''estúpid'.

Roser Casamitjana

Considerem que és una guerra gairebé una mica estúpida. Uns per un cantó i uns per un altre. Ens estem entretenint quan tenim problemes més greus per resoldre.


Una postura que comparteix el portaveu del PSC, Pere Soler, que titlla el debat d''estèril'. El socialista diu que entén 'la importància que pot tenir la bandera per a una part dels santcugatencs' però assegura que la seva formació 'no alimentarà la guerra de banderes'.

Pere Soler

Creiem que això és un debat estèril. La nostra formació no entrarà en la guerra de banderes. Entenem la simbologia que pot tenir per una part de la ciutadania, però creiem que és marejar la perdiu.


El PP demana la dimissió de l'alcaldessa perquè amb aquesta decisió, diu, 'demostra que no sap acatar lleis'. Ho ha afirmat el seu portaveu, Álvaro Benejam, acompanyat del diputat Alberto Villagrasa en un acte davant l'estelada a la plaça d'Octavià.

Alvaro Benejam

A Mercè Conesa li importen tres 'pitos' la sentència, el tribunal de justícia i, en definitiva, les eines que té l'administració per fer complir la llei. Com que ella no respecta la normalitat democràtica, ha de dimitir.


El secretari de Societat Civil Catalana (SCC), el santcugatenc José Domingo, ho ha qualificat com a 'acte de desobediència' de Conesa. El santcugatenc ha lamentat que l'Ajuntament 'malbarati' recursos públics en aquest assumpte que, segons considera, només busca provocar.

José Domingo

El que no acabem d'entendre és el sentit que té fer això. És una estratègia absurda per part de l'Ajuntament que només busca provocar.


Societat Civil Catalana va presentar el recurs al jutjat contenciós administratiu de Barcelona per retirar la bandera de la plaça de Lluís Millet. L'entitat ha anunciat aquest divendres que tornarà a recórrer a la justícia perquè l’Ajuntament retiri l’estelada de la plaça d'Octavià, l'emplaçament on el govern municipal va optar per hissar-la després de la sentència que ordenava treure-la de Lluís Millet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.